Yufka Kabında Nohutlu Pilav
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 + 15 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 + 15 dakika
- 500 g yasemin pirinç
- 750 ml su
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 g konserve veya haşlanmış nohut
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2 adet günlük yufka
2/ Kase veya kalıpların üzerine yerleştirilen yufkalar, 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika, kıtır olana kadar pişirilir.
3/ Tereyağı orta boy pilav tencerisinde eritilir, su ve tuz ilave edilir.
2/ Yıkanmış pirinç kaynayan suta atılır. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirilir.
3/ Pilav tam pişmeden haşlanmış nohutlar üzerine ilave edilir.
4/ Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu konur, kapak kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
5/ Nohutlu pilav, yufka kabı veya kaplarında, üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Tavuklu Pot Pie
4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Toplam Pişirme Süresi: 45 dakika
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Toplam Pişirme Süresi: 45 dakika
- 1/2 kg tavuk göğüs
- 1 - 2 adet havuç
- 250 g bezelye
- 1 - 2 adet patates veya kereviz
- 1-2 adet orta boy kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz veya taze kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 500 ml tavuk suyu
- 4-8 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
2/ Tavuk, havuç, bezelye ve patatesler üzerine çıkacak kadar su ile 15 dakika haşlanır, süzülür
3/ Soğan tereyağı ile kavrulur, un, tuz, karabiber ve tavuk suyu ilave edilir. Orta ateşte biraz koyulaşana kadar pişirilir. Tavuklu malzeme ile karıştırılır. Kıyılmış maydanoz veya kekik ikave edilir.
4/ Çukur bir büyük veya bir kaç küçük fırın kabına tavuklu malzeme konur. Üzerine hamur kapatılır, yumurta sarısı sürülür. Isının çıkabilmesi için bir delik açılır (baca)
5/ 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcan Musakkalı Krep
4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam Pişirme süresi: 50 dakika
Krep için:
Hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam Pişirme süresi: 50 dakika
Krep için:
- 150 g un
- 2 yumurta
- 150 ml süt
- 100 ml su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
2/ 20-25 cm'lik tava ısıtılır, fırça veya kağıt ile yağlanır. Krep hamuru kepçe ile tavaya akıtılır. Bir yüzü 1 dakika, diğer yüzleri 30 saniye pişirerek hazırlanır.
Peynir sosu:
- 1-2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 250 ml süt
- tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı rende çedar peyniri
2/ Süt, krema, hardal, tuz, biber ilave edilir. Çırparak kaynatılır.
3/ Kaynayınca rende peynir ilave edilir, ocaktan alınır.
Musakka için malzemeler:
- 2 orta boy patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy kuru soğan
- 250 g az yağlı kıyma
- 1-2 sert domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 adet sivri biber
- 1-2 yemek kaşığı ekmek içi veya galeta unu
- 2 yemek kaşığı rende eski kaşar peyniri
1/ Patlıcanlar alacalı soyulup biraz tuzlu suda bekletilir, küp doğranır, kurulanıp, kızartılır.
2/ Kuru soğan, sivri biber ve domates ufak küp doğranır.
3/ Tavaya tereyağı, soğan, sivri biber, kıyma konur, kavrulur.
4/ Salça, 1-2 yemek kaşığı ekmek içi, kaşar peyniri ve hazırlanan peynir sosunun yarısı ilave edilir. 5-10 dakika pişirilir.
5/ Hazırlanan kreplerin içine 1-2 yemek kaşığı musakka konur, katlanarak fırın kabına dizilir. Üzerlerine kalan peynir sosu gezdirilir.
6/ 190-200 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika kızartılır.
Lor Dolgulu Ispanaklı Krep
4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Lor peynirli harç için malzeme:
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 250 gr lor peyniri
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
1/ Çam fıstıkları zeytinyağında 1 dakika kavrulur.
2/ Lor peyniri, fıstıklar, rende peynir, tuz, karabiber karıştırılarak harç hazırlanır.
Ispanaklı Krep için malzeme:
- 150 gr un
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 ml süt
- 100 ml su
- Tuz
- Karabiber
- 250 gr yıkanmış, ayıklanmış ıspanak
1/ Un, yumurta, zeytinyağı, su ve sütle karıştırılır.
2/ Ayıklanmış, yıkanmış ıspanaklar ince ince kıyılır, bir
tavada ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber
eklenir.
3/ Krep karışımına ilave edilir.
4/ Hazırlanan krep hamuru, yağlanmış sıcak tavaya çok ince
olmayacak şekilde akıtılır. Kısık ateşte iki tarafları 1-2 dakika pişirilir.
5/ Kreplere lor peynirli harcı yerleştirilerek üçgen
şeklinde katlanır.
6/ 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
7/ Domates sos ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder