Üç Çikolatalı Mozaik Pasta
4 kişilik
4 kişilik
- 250 g petit beurre bisküvi
- 100 g tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 g pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- Gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt
- 4 - 5 yemek kaşığı krema
- 1 paket (80 g) bitter çikolata
Beyaz, sütlü, bitter çikolata
1/ Tereyağı eritilir, kakao, şeker ilave edilir, karıştırılır.
2/ Ufalanmış bisküviler eklenir, tümü karıştırılr.
3/ Arzu edilen kalıba konur. Veya streç filme boşaltılarak silindir şeklinde sarılır. 1-2 saat buzlukta bekletilir.
4/ Sos için krema ısıtılır, bitter çikolata ilave edilir, karıştırarak eritilir.
5/ Buzluktan çıkartılan mozaik pasta kalıptan veya streç filmden çıkartılır, servis tabağına konur, hazırlan sos ile kaplanır. Fazlası yanında servis yapılabilir.
6/ Beyaz, sütlü ve bitter çikolata eriterek veya rendeleyerek şekillendirilir, sos dökülmüş mozaik pastanın üzerine serpilir.
7/ Arzuya göre koyu renk kırmızı meyveler ile servis yapılır. (Böğürtlen, yaban mersini, frenk üzümü, vişne gibi)
Kırmızı Meyveli Kuzu Budu
6-8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 70 dakika
6-8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 70 dakika
- 1 kuzu budu
- 1/2 kg karışık veya tek tip kırmızı erik
- 150 g kuru erik
- 50 g kuru yaban mersini
- 3-4 adet taze veya kuru incir
- 1 adet ayıklanmış nar
- 2-3 dal taze biberiye
- 20-30 adet arpacık soğanı
- 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
2/ Büyük bir tavada tereyağı ve zeytintağı ile iki tarafı kızartılır.
3/ Kuzu budu alınır, ayıklanmış arpacık soğanları az kavrulur.
4/ Fırına girecek bir kaba kuzu budu konur. ikiye veya dörde bölünmüş erikler, kuru erik, yaban mersini, ikiye bölünmüş incirler, arpacık soğanları biberiyenin yarıları, tuz, biber ilave edilir.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirilir. Pişirmenin son 10-15 dakikasında ayrılan meyve, soğan ve biberiye ilave edilir.
Pancar Soslu&Somon Fümeli Profiterol Topları
6 kişi
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Profiterol topları
6 kişi
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Profiterol topları
- 125 ml süt
- 125 ml su
- 110 g tereyağı
- 140 g un
- 5 yumurta (250 g)
2/ Kaynamaya başlar başlamaz un ilave edilir, 1 dakika sürekli çevirerek kavrulur.
3/ Hamur ateşten alınır, yumurtalar çırparak tek tek ilave edilir.
4/ Elde edilen hamur, krema sıkacak torbasına konarak, yağlı veya yağlı kağıt kaplı tepsiye top top sıkılır.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 18-20 dakika, fırın kapağı açılmadan pişirilir.
Somon fümeli dolgu
- 100 g somon füme
- 200 g krem peynir (beyaz, labne, keçi) tek tip veya karışım
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2/ Profiterol topları altlarından delinerek, somon fümeli harç ile doldurulur
Pancar sos
- 150 ml pancar turşusu suyu
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası + 3 yemek kaşığı su
2/ Pancar suyu ve nişasta karışımı ufak bir tencerede birleştirilir.
3/ Karışım kaynayıp, şeffaflaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirilir.
4/ Hazırlanan sos, içleri doldurulmuş profiterol toplarının üzerine dökülür.
Dama Pilav ve Kırmızı Meyve Sos
4-6 kişilik
4-6 kişilik
- 1 bardak yasemin pirinç
- 1 1/2 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak siyah pirinç
- 1 1/2 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 g taze veya donmuş böğürtlen
- 1 adet ayıklanmış nar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
1/ Beyaz pirinç yıkanır.
2/ Tencereye su, tereyağı, tuz konur, kaynayınca yıkanmış pirinç ilave edilir. Orta ateşte, kapak kapalı olarak 10-12 dakika pişirilir.
3/ Siyah pirinç aynı şekilde hazırlanır.
4/ Böğürtlen, nar ve tereyağı birlikte sotelenerek sos kıvamına getirilir.
5/ Hazırlanan pirinçler arzu edilen şekilde, kalıpla veya elle şekillendirerek dizilir.
6/ Hazırlanan şekilli pilav, sıcak fırında ısıtılarak, sos ile servis edilir.
2/ Tencereye su, tereyağı, tuz konur, kaynayınca yıkanmış pirinç ilave edilir. Orta ateşte, kapak kapalı olarak 10-12 dakika pişirilir.
3/ Siyah pirinç aynı şekilde hazırlanır.
4/ Böğürtlen, nar ve tereyağı birlikte sotelenerek sos kıvamına getirilir.
5/ Hazırlanan pirinçler arzu edilen şekilde, kalıpla veya elle şekillendirerek dizilir.
6/ Hazırlanan şekilli pilav, sıcak fırında ısıtılarak, sos ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder