Milliyet Gazetesi/Milliyet Cadde/31 Temmuz 2013
Naneli Arpa Şehriye Çorbası
Naneli Arpa Şehriye Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 750 ml et veya tavuk suyu
- 1 - 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 bardak arpa şehriyesi
1/ Et veya tavuk
suyu, şehriye, nanenin yarısı birlikte tencereye konur.
2/ Orta ateşte 15 – 20 dakika, şehriye yumuşayana kadar pişirilir. Kalan nane ilave edilerek servis yapılır.
Tam Buğday Unlu Ekmek
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
Pişirme süresi: 1saat 15 dakika
- 1/2 kg tam buğday unu
- 10 g kuru maya
- 1 çay toz kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 ml su
1/ Un, tuz, şeker elenir, havuz yapılır.
2/ Ortaya maya konur, su ilave edilir.
3/ Yoğrularak hamur yapılır.
4/ Sıcak bir yerde 2 saat bekletilir.
5/ 120 derece fırında 45 dakika, daha sonra 150 derecede 30
dakika pişir.
Kuru erikli et
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
- 600 – 800 g kuş başı doğranmış dana veya kuzu eti (kol, but olabilir)
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- ½ çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 – 3 adet karanfil
- 2 – 3 adet çubuk tarçın
- 15 – 20 adet kuru erik
- 250 ml sıcak su
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu ve rendesi
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 - 2 tutam tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/ Zencefil, toz tarçın, kimyon, karanfil, pul biber
karıştırılır. Kuş başı doğranmış etler karışımla ovulur.
2/ Erikler sıcak suya konur.
3/ Soğan ince halka doğranır, sarımsak ezilir. Orta ateşte
zeytinyağında yumuşayana kadar, 5 dakika pişirilir. Etler ilave edilir, 2 – 3
dakika sotelenir.
4/ Bal, eriklerin suyu, limon suyu, limon rendesi ve tuz
ilave edilerek kaynatılır. Erikler, tarçın çubukları ilave edilir.
5/ 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
6/ Karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave edilerek servis
yapılır.
Çikolatalı Volkan
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 200 g bitter çikolata
- 75 g tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
1/ Çikolata benmaride eritilir.
2/ Tereyağı ve şeker mikserle çırpılır, yumurtalar tek tek
ilave edilerek çırpılır. Erimiş çikolata ilave edilir, dikkatlice
karıştırılır.
3/ Muffin kalıpları veya ufak sufle kapları yağlanır, toz
şeker serpilir, karışım kalıplara paylaştırılır.
4/ 190 derece fırında 8-10 dakika pişirilir.
3 yorum:
Bu süper menüye bayıldım,ellerinize sağlık.Erikli etinizi deneyeceğim..
teşekkürler :) şimdiden afiyet olsun :)
Yorum Gönder