Milliyet Gazetesi/Milliyet Cadde 1 Ağustos 2013
Zeytinyağlı Enginar Dolması
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 - 40 dakika
4 adet enginar
1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
- 200 g pirinç
- 2 küçük kuru soğan
- 3 - 4 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 demet dereotu
- 1 tutam taze veya kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı dolma baharı
- 1 tutam toz şeker
- 1 tutam karabiber
- 150 ml zeytinyağı
- 300 ml sıcak su
- 4 adet asma yaprağı
- 1 limon (süslemek için)
1/ Enginarlar tuz, limon suyu, zeytinyağı ilave edilmiş
suda
10 – 15 dakika haşlanır.
2/ Asma yaprakları sıcak suda 2 – 3 dakika haşlanır,
süzülür.
3/ Soğanlar yarım ay şeklinde, ince doğranır, fıstık ve zeytinyağı ile 10 – 15 dakika kavrulur.
4/ Yıkanmış pirinç, üzüm, dereotu, nane, tuz, dolma baharı,
şeker, karabiber ve sıcak su ilave edilir, 10 dakika kadar, pilav kıvamında
olacak şekilde, pişirilir.
5/ Enginarlar servis tabağına dizilir, içlerine ister kaşık ile ister ufak bir kase yardımı
ile hazırlanan karışım konur, üzerlerine asma yaprakları kapatılır. Limon
kabuğu şerit kesilerek süslenir.
Chili Con Carne
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 500 g kırmızı fasulye (chili beans) konserve
- 200 g kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 100 g tereyağı
- 100 g salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
1/ Soğan ufak doğranır.
2/ Tereyağı eritilir, soğan ve kıyma kavrulur. Tuz, kimyon
ve pul biber ilave edilir, 5 dakika daha pişirilir.
3/ Fasulyeler yıkanır, süzülür. Salça ve fasülyeler
kavrulmuş kıymaya ilave edilir, 10 - 15 dakika orta ateşte birlikte
pişirilir.
Şeftalili Tarte Tatin
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 4 adet
- 150 g toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml su
- 4 parça donmuş milföy hamuru
1/ Şeftaliler soyulur, ikiye
bölünür
2/ Şeker, tereyağı ve
su ufak bir tencerede orta ateşte güzel bir karamel rengi alana kadar
pişirilir. Karamel rengi oluşana kadar kaşıkla karıştırılmaz, tencere hafifçe
sallanır.
3/ Karamel hazır olunca fırına girebilir tek kişilik tart
kalıplarına dökülür, üzerine şeftaliler dizilir.
4/ Şeftalilerin
üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış birer milföy hamuru kapatılır,
fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
5/ 180 derece ıstılmış fırında 20 – 25 dakika (milföyler
kızarana kadar) pişirilir.
6/ Fırın eldiveni ile tutarak çıkartılır, kalıbın üzerine
servis edilecek tabak kapatılır, yine eldivenle tutarak ters çevrilir.
0 yorum:
Yorum Gönder