Şeftalili Crumble














6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Hamur
  • 3 ölçü / 300 g un
  • 1 ölçü / 150 g toz şeker
  • 1 tutam tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 200 g soğuk tereyağı
İçi
  • 4 - 5 adet şeftali
  • 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı  kaşığı tarçın
  • 2 - 3  yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı un 
1/ Şeftaliler yıkanır, kabuklu  veya kabuksuz olarak küp şeklinde doğranır.
2/ Toz şeker, un, tarçın, üzüm ilave edilerek, firına girecek 30 – 35 cm’lik oval veya yuvarlak bir kaba konur.
3/ Hamur için; Un, şeker, tarçın ve vanilya karıştırılır, soğuk tereyağı ile elde ovuşturarak veya çatalla irili ufaklı top top hamur haline getirilir, şeftalilerin üzerine serpilerek tümü kaplanır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 40– 45 dakika, hamur kızarana kadar pişirilir.
5/ Krema veya vanilyalı dondurma ile servis edilir.

1 yorum:

The Cook Department dedi ki...

Selam blogunu çok yaratıcı buldum,Bende ziyarete beklerim sevgiler..