4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 4 adet
- 1 ölçü / 150 g toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 x 1/3 ölçü / 100 ml su
- 4 parça donmuş milföy hamuru
2/ Şeker, tereyağı ve
su ufak bir tencerede orta ateşte güzel bir karamel rengi alana kadar
pişirilir. Karamel rengi oluşana kadar kaşıkla karıştırılmaz, tencere hafifçe
sallanır.
3/ Karamel hazır olunca fırına girebilir tek kişilik
tart kalıplarına dökülür, üzerine şeftaliler dizilir.
4/ Şeftalilerin
üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış birer milföy hamuru kapatılır,
fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
5/ 180 derece ıstılmış fırında 20 – 25 dakika (milföyler
kızarana kadar) pişirilir.
6/ Fırın eldiveni ile tutarak çıkartılır, kalıbın
üzerine servis edilecek tabak kapatılır, yine eldivenle tutarak ters çevrilir.
0 yorum:
Yorum Gönder