6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Hamur
- 3 ölçü / 300 g un
- 1 ölçü / 150 g toz şeker
- 1 tutam tarçın
- 1 paket vanilya
- 200 g soğuk tereyağı
İçi
- 4 - 5 adet şeftali
- 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 - 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı un
2/ Toz şeker, un, tarçın, üzüm ilave edilerek, firına
girecek 30 – 35 cm’lik oval veya yuvarlak bir kaba konur.
3/ Hamur için; Un, şeker, tarçın ve vanilya
karıştırılır, soğuk tereyağı ile elde ovuşturarak veya çatalla irili ufaklı top
top hamur haline getirilir, şeftalilerin üzerine serpilerek tümü kaplanır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 40– 45 dakika, hamur
kızarana kadar pişirilir.
5/ Krema veya vanilyalı dondurma ile servis edilir.
1 yorum:
Selam blogunu çok yaratıcı buldum,Bende ziyarete beklerim sevgiler..
Yorum Gönder