Bademli Krokan













Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 ölçü / 150 g toz şeker
  • 1/3 ölçü / 50 ml su
  • 1 ½ ölçü / 135 g tuzsuz badem
1/ Bademler kaynar suya atılır, 1 dakika bekletilir soğuk suya alınır. Kabukları soyulur, kağıt havlu ile fazla suyu alınır. Sıcak tavada kavrulur veya fırınlanır.
2/ Toz şeker ve su tencereye konur. Orta ateşte karıştırmadan, arasıra sallayarak karamel rengi alana kadar pişirilir.
3/ Bademler ilave edilir.
4/ Yağlı kağıt kaplı tepsiye ince bir şekilde dökülür.
5/ Sertleşince kırılarak servis yapılır. Buzdolabına konmaz.

Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...

1 yorum:

Fatma dedi ki...

Harika bir görüntü, ceviz krokanı çok severim eminim bu da harikadır:)