Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 1 ölçü / 150 g toz şeker
- 1/3 ölçü / 50 ml su
- 1 ½ ölçü / 135 g tuzsuz badem
2/ Toz şeker ve su tencereye konur. Orta ateşte karıştırmadan, arasıra sallayarak karamel rengi alana kadar pişirilir.
3/ Bademler ilave edilir.
4/ Yağlı kağıt kaplı tepsiye ince bir şekilde dökülür.
5/ Sertleşince kırılarak servis yapılır. Buzdolabına konmaz.
Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...
1 yorum:
Harika bir görüntü, ceviz krokanı çok severim eminim bu da harikadır:)
Yorum Gönder