Fesleğenli Çıtır Patlıcan













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 dakika
  • 2 - 3 patlıcan
  • ½ demet fesleğen
  • 1 ölçü / 100 g un
  • 2 yumurta
  • 1/3 ölçü / 50 ml süt
  • 1 1/3 ölçü / 150 g galeta unu
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 tutam kuru fesleğen
  • 1 tutam tuz
  • 1 ufak paket mozzarella peyniri veya keçi peyniri
Domates sos
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • ½ demet fesleğen
1/ Patlıcan şeritli olacak şekilde soyulur, 1 -2 cm kalınlığında yuvarlak kesilir.
2/ Önce una bulanır, silkelenir. Sonra yumurta ve süt karışımına batırılır. En son pul biber, kekik ve tuz ile karıştırılmış galeta ununa bulanır. Fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar, dışları çıtır içleri yumuşak olana kadar, pişirilir.
3/ Domatesler rendelenir, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ile 10 dakika kısık ateşte pişirilir, tuz ve arzuya göre biber ilave edilir. Fesleğenin yarısı ince kıyılarak sosa eklenir.
4/ Fırından çıkan patlıcanlara domates sos konur, üzerlerine mozzarella veya keçi peyniri ilave edilir. 5 dakika fırınlanır.
5/ Taze fesleğen yaprakları ilave edilerek sıcak servis yapılır.

Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...

0 yorum: