4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 + 10 dakika
- ½ ölçü / 75 ml taze portakal suyu
- 3 + 1 yemek kaşığı bal
- 6 kuru incir
- 2 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
- 6 adet küçük doğranmış kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı susam
2/ Kayısı, fıstık, susam ve 1 kaşık bal ile iç malzemesi hazırlanır.
3/ İncirler sostan çıkartılır, sapları tutularak, içleri doldurulacak şekilde yarım kesilir.
4/ İncirler, hazırlanan karışım ile doldurulur, fırına girecek bir kaba dizilir.
5/ Sos üzerlerine gezdirilir, 160 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Ilık servis edilir.
Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder