Ilık İncir Tatlısı













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 + 10 dakika
  • ½ ölçü / 75 ml taze portakal suyu
  • 3 + 1 yemek kaşığı bal
  • 6 kuru incir
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
  • 6 adet küçük doğranmış kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
1/ Portakal suyu ve 3 kaşık bal ısıtılır. Bal eriyince incirler ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır.
2/ Kayısı, fıstık, susam ve 1 kaşık bal ile iç malzemesi hazırlanır.
3/ İncirler sostan çıkartılır, sapları tutularak, içleri doldurulacak şekilde yarım kesilir.
4/ İncirler, hazırlanan karışım ile doldurulur, fırına girecek bir kaba dizilir.
5/ Sos üzerlerine gezdirilir, 160 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Ilık servis edilir.

Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...

0 yorum: