4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
- 1/2 kg ufak doğranmış domates
- 1 - 2 diş ezilmiş sarımsak
- 3 büyük kırmızı biber
- 5 - 6 adet kırmızı çarleston biber
- 5 ölçü vardak / 750 ml sebze veya et suyu
- 2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
- 1/2 - 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı krema (arzu edilirse)
1/ Arpacık Soğanları, sarımsak ve biberler zeytinyağında 5 dakika çevrilir.
2/ Doğranmış domatesler ve et suyu eklenir, kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 - 25 dakika pişirilir.
3/ Robottan geçirilir.
4/ Tencereye geri konur, kıyılmış fesleğen, tuz, biber ilave edilerek 1 dakika ateşte tutulur. Arzu edilirse 2 yemek kaşığı krema ilave edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder