4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz chili biberi
- 2 tatlı kaşığı kişniş
- 5 ölçü bardak / 750 ml sebze veya et suyu
- 1 ince kıyılmış kuru soğan
- 1/2 kg ufak doğranmış havuç
- 2 adet ince doğranmış kereviz sapı
- 5 - 6 yemek kaşığı buğday
- 1/2 - 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
1/ Soğan zeytinyağında 5 dakika kavrulur.
2/ Havuç, kereviz, buğday ve baharatlar ilave edilir, 1 dakika karıştırarak pişirilir, et suyu ilave edilir.
3/ Kaynadıktan sonra kapağı kapatılır, arasıra karıştırarak kısık ateşte buğday yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirilir.
4/ Tuz, biber ilave edilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder