4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 ufak soğan + 1 diş sarımsak
- 1 kg taze dmates
- 4 - 5 dilim bayat ekmek
- 2 ölçü bardak / 300 ml su
- 1 demet fesleğen
- Tuz, karabiber
1/ Soğan ufak küp doğranır, sarımsak ince dilimlenir.
2/ Domateslerin kabuğu soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve doğranır.
3/ Zeytinyağı ısıtılır, soğan şeffaflaşana kadar pişirilir, sarımsak ilave edilir.
4/ Domatesler ilave edilir, 5 dakika pişirilir.
5/ Bayat ekmek ve su ilave edilir. Ekmek likidin çoğunu emene kadar pişirmeye devam edilir. Kıyılmış fesleğen, tuz ve biber ilave edilir. 5 - 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder