4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 1 adet baget ekmek veya tam buğday ekmeği
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 6 - 7 adet taze fesleğen yaprağı
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
1/ Domatesler kabukları soyulmadan enlemesine ikiye bölünür, çekirdekleri çıkartılarak ufak küp şeklinde doğranır.
2/ İnce kıyılmış fesleğen ve ezilmiş sarımsak ilave edilir.
3/ Zeytinyağı, sirke, tuz ve biber karıştırılır, domateslere ilave edilir.
4/ Sıcak fırında 5 - 10 dakika kızartılan ekmek dilimleri ile servis edilir.
3 yorum:
Bruschetta İtalyanların vazgeilmezi ancak bunda sanırım dolmalık fıstık var görüntüsü süper
Klasik bruschetta tarifinde dolmalik fistik olmaz.
Fistikla hazirladigimda cok begenildiginden, degisik bir tarif paylasmayi tercih ettim.
Umarim denersiniz ve begenirsiniz.
Doğrudur, bence damak tadımız neyi severse o en leziz yemektir:)Tarifleriniz o kadar değişik ve güzelki önce hangisini yapayım bilemedim !Bu mutfakta mutlu olmamak mümkün değil:)
Yorum Gönder