Kızarmış
Güllaç
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
- 2 yaprak güllaç
- Sıvı yağ
- 1 paket toz krem şanti
- Taze çilek
1/
Toz krem şanti paket tarifine göre hazırlanır.
2/
Güllaçlar makasla istenilen büyüklükte parçalara kesilir, kızgın sıvı yağda 15
- 20 saniye kızartılır. (Güllaç yağa atar atmaz şişer.)
3/
Krem şanti ve çilekle servis yapılır.
Chef’in önerisi: krem şanti yerine pasta kreması ve farklı
meyveler kullanılabilir.
Savoyer Romantica
4 kadeh için
Hazırlama süresi: 20 dakika
- 2 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 paket savoyel biküvi
- 150 - 200 ml süt
- Karışık kırmızı meyveler
1/
Krem şanti vanilya ilave edilerek paket talimatına göre hazırlanır.
2/
Savoyel bisküviler süte batırılarak kadehlerin altına bir sıra yerleştirilir,
üzerine krema sıkacağı ile vanilyalı krem şanti sıkılır. Arzu edilen meyveler
dizilir, az krem şanti sıkılır. Tekrar süte batırılmış savoyel bisküvi dizilir,
krema, meyva ile devam edilerek kadehler doldurulur.
3/
30 dakika buz dolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Arzuya göre nane
ilave edilebilir.
Tariflerin tamamına All Decor Temmuz 2013 sayısından ulaşabilirsiniz...
4 yorum:
Tariflerin hepsi nefis...Özellikle kızarmış güllaca bayıldım.ellerinize sağlık..
teşekkür ederim, beğenmenize çok mutlu oldum :-)
Çok yaratıcısınız, resmen yeni tatlar yartıyorsunuz, sizi ilgiyle takip ediyorum.
Ellerinize sağlık, sevgiler...
güzel yorumunuz ve beğeniniz için teşekkürler =)
Yorum Gönder