Meyveli Yoğurt
4 Kişilik
Hazırlama süresi:15 dakika
- 500 g yoğurt
- ½ kg taze kayısı
- 2 yemek kaşığı bal
- Üzeri için müsli
1/ Kayısılar
yıkanır, ufak küp şeklinde doğranır.
2/ Yoğurt ve bal
ile karıştırılır.
3/ Servis
bardaklarına konur. Üzerlerine müsli eklenir.
4/ Kayısı
dilimleri ilave edilir.

4
kişilik
Hazırlama
süresi:30 dakika
- 2 adet yeşil elma
- 1 paket light krem peynir (beyaz)
- 50 g ceviz
- 1 adet limon
- 1 adet lime
- 1 tutam toz beyaz biber
1/ Krem peynir
ezilir, kıyılmış ceviz ve biber ilave edilir.
2/ Elmalar
yıkanır, elmaların kafaları ile altları taban ve kapak olabilecek kalınlıkla kesilir. Kalan
elma 8 eşit dilime bölünür.
3/ Hazırlanan
peynir karışımı her iki elma diliminin arasına sürülerek sandviç şeklinde
hazırlanır.
4/ Etraflarına
lime ve limon kabuğu rendesi serpilir.
5/ Üst üste
dizilerek servis yapılır.
Limonlu
Kurabiye
40 - 50 adet kurabiye için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- Yuvarlak limonlu kurabiyeler
- Limonlu krema
- Toz antep fıstığı
- 2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
- 125 g tereyağı veya margarin 225 gr yağ
- 1/2 ölçü bardak / 75 g pudra şekeri
- 1 limon rendesi
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşık limon suyu
- 1 limon rendesi
1/ Yağ ve pudra şekeri ezilir, yumurta ilave edilir.
2/ Limon kabuğu, limon suyu eklenir karıştırılır. Un
ilave edilir.
3/ Nişastalı tezgahta açılarak yuvarlak kalıpla
kesilir. Veya kurabiye sıkacağı ile tepsiye sıkılır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında, 10 - 15 dakika
pişirilir.
Ananaslı Tart
8
kişilik
Hazırlama
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
- 1 adet 8 kişilik tart altı
- Limonlu krema
- 1 adet dilimlenmiş taze ananas
- Tart jölesi
Tart altı
- 2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
- 1/2 paket / 125 g tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı soğuk su
1/ Un havuz
yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak yoğrulur.
2/ Su azar azar
ilave edilerek hamur haline getirilir.
3/ Hamur streç
filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta
açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi delinir. 30
dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile kaplanır,
fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/ 180 derece
ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
6/ Pişen tartlar
soğuyunca limonlu krema ile doldurulur. Ananas dilimleri dizilir, tart jölesi
sürülerek tamamlanır.
Yaban Mersinli Haşhaşlı Kek
6 -
8 Kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Pişirme
Süresi: 35-40 dakika
- ½ paket / 125 gr tereyağı veya margarin
- 3 yumurta
- 100 g pudra şekeri
- 150 g un
- 5 g kabartma tozu
- 200 g yaban mersini +1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1/ Oda sıcaklığındaki yağ ve pudra şekeri çırpılır, oda sıcaklığındaki yumurtalar tek
tek ilave edilir.
2/ Un, kabartma
tozu ile elenerek karışıma eklenir.
3/ Yaban
mersinleri bir kaşık un ile karıştırılır, haşhaş tohumu ile ilave edilir.
4/ Muffin
kalıpları ya da dikdörtgen kalıplar eritilmiş yağ ile yağlanır, unlanır. Kalıp
ters çevrilerek unun fazlası silkelenir.
Arzu edilirse, kalıp pişirme kağıdı ile kaplanır.
5/ Kek malzemesi
muffin kalıplarına ya da küçük dikdörtgen kek kalıplarına konur. Ortası kaşıkla
bastırılır, böylece kekin eşit kabarması sağlanır.
6/ 180 derece
ısıtılmış fırında 20 - 30 dakika fırın kapağı açılmadan pişirilir. Piştiğini
anlamak için kekin ortasına kürdan saplayarak kontrol edilir, kürdan kuru
çıkarsa kek pişmiştir.
Limonlu Krem Şanti
- 1 paket toz krem şanti
- 1 adet lime
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı haş haş tohumu
1/ Toz krem
şanti, paket talimatına göre su ve 2 kaşık limon suyu ilave edilerek biraz sert
kalacak şekilde hazırlanır.
2/ Keklerin
üzerine krema sıkacağı ile sıkılır veya sürülür.
3/ Rendelenmiş
lime ve limon kabukları, haşhaş tohumu veya lime dilimleri ile süslenir.
Kabaklı Beyaz Peynirli Börek
16
Adet için
Hazırlama
süresi: 30 dakika
Pişirme
süresi: 25-30 dakika
- 2 adet günlük yufka
- 2 adet kabak
- 125 g beyaz peynir
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber
- Arzu ya göre kırmızı pul biber
- Çörek otu
1/ Kabaklar
soyulur, rendelenir. Fazla suyunun gitmesi için sıkılır, bir süzgece konur.
2/ Beyaz peynir
ezilir, yumurtanın akı ,doğranmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber
kabaklarla karıştırılır.
3/ Yufkalar
düzgün bir yere bütün olarak yayılır. Sıvı yağla karıştırılan erimiş tereyağı
yufkanın her tarafına sürülür, ikinci yufka ilk yufkanın üzerine kapatılır ve
yağlanır.
4/ Yufka üçgen
şeklinde 16 eşit parça olacak şekilde bölünür. Sigara böreği sarar gibi geniş
tarafa harç konur, sarılır.
5/ Üzerleri bir
bıçakla çizilir, yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.
6/ 180 derecede
ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzerleri
kızarana kadar pişirilir.
Naneli Sodalı Limonata
4
bardak için
Hazırlama
süresi:10 dakika
Bekleme
süresi: 30 dakika
- 500 ml sıcak su
- 3 yemek kaşığı bal
- 300 ml soğuk soda
- 1 limonun suyu
- 15-20 adet nane yaprağı
- 1 adet dilimlenmiş limon ya da lime (yeşil limon)
- Buz
1/ Nane
yaprakları ve bala sıcak su eklenir, 30 dakika bekletilir.
2/ Süzülür. Limon
suyu, soda ve buz ilave edilir.
3/ İnce limon
dilimleri ve taze nane yaprakları eklenerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder