All Decor Haziran 2013













Meyveli Yoğurt

4 Kişilik
Hazırlama süresi:15 dakika


  • 500 g yoğurt
  • ½ kg taze kayısı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Üzeri için müsli

1/ Kayısılar yıkanır, ufak küp şeklinde doğranır.
2/ Yoğurt ve bal ile karıştırılır.
3/ Servis bardaklarına konur. Üzerlerine müsli eklenir.
4/ Kayısı dilimleri ilave edilir. 












 Elmalı Hafif Sandviç

4 kişilik
Hazırlama süresi:30 dakika

  • 2 adet yeşil elma
  • 1 paket light krem peynir (beyaz)
  • 50 g ceviz
  • 1 adet limon
  • 1 adet lime 
  • 1 tutam toz beyaz biber


1/ Krem peynir ezilir, kıyılmış ceviz ve biber ilave edilir.
2/ Elmalar yıkanır, elmaların kafaları ile altları taban ve  kapak olabilecek kalınlıkla kesilir. Kalan elma 8 eşit dilime bölünür.
3/ Hazırlanan peynir karışımı her iki elma diliminin arasına sürülerek sandviç şeklinde hazırlanır.
4/ Etraflarına lime ve limon kabuğu rendesi serpilir.
5/ Üst üste dizilerek servis yapılır. 
















Limonlu Kurabiye  

40 - 50 adet kurabiye için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

  • Yuvarlak limonlu kurabiyeler
  • Limonlu krema
  • Toz antep fıstığı
  •  2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
  • 125 g tereyağı veya margarin 225 gr yağ
  • 1/2 ölçü bardak / 75 g pudra şekeri
  • 1 limon rendesi
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşık limon suyu 
  • 1 limon rendesi 


1/ Yağ ve pudra şekeri ezilir, yumurta ilave edilir.
2/ Limon kabuğu, limon suyu eklenir karıştırılır. Un ilave edilir.
3/ Nişastalı tezgahta açılarak yuvarlak kalıpla kesilir. Veya kurabiye sıkacağı ile tepsiye sıkılır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında, 10 - 15 dakika pişirilir.















Ananaslı Tart

8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

  • 1 adet 8 kişilik tart altı
  • Limonlu krema
  • 1 adet dilimlenmiş taze ananas
  • Tart jölesi

Tart altı
  • 2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
  • 1/2 paket / 125 g tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı soğuk su

1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak yoğrulur.
2/ Su azar azar ilave edilerek hamur haline getirilir.
3/ Hamur streç filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi delinir. 30 dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile kaplanır, fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.

6/ Pişen tartlar soğuyunca limonlu krema ile doldurulur. Ananas dilimleri dizilir, tart jölesi sürülerek tamamlanır.













Yaban Mersinli Haşhaşlı Kek

6 - 8 Kişilik
Hazırlama süresi:  15 dakika
Pişirme Süresi: 35-40 dakika

  • ½ paket / 125 gr tereyağı veya margarin
  • 3 yumurta
  • 100 g pudra şekeri
  • 150 g un
  • 5 g kabartma tozu
  • 200 g yaban mersini +1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu 
1/ Oda sıcaklığındaki yağ ve pudra şekeri çırpılır, oda sıcaklığındaki yumurtalar tek tek ilave edilir.
2/ Un, kabartma tozu ile elenerek karışıma eklenir.
3/ Yaban mersinleri bir kaşık un ile karıştırılır, haşhaş tohumu ile ilave edilir.
4/ Muffin kalıpları ya da dikdörtgen kalıplar eritilmiş yağ ile yağlanır, unlanır. Kalıp ters çevrilerek unun fazlası silkelenir.  Arzu edilirse, kalıp pişirme kağıdı ile kaplanır.
5/ Kek malzemesi muffin kalıplarına ya da küçük dikdörtgen kek kalıplarına konur. Ortası kaşıkla bastırılır, böylece kekin eşit kabarması sağlanır.
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 30 dakika fırın kapağı açılmadan pişirilir. Piştiğini anlamak için kekin ortasına kürdan saplayarak kontrol edilir, kürdan kuru çıkarsa kek pişmiştir.

Limonlu Krem Şanti
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 adet lime
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı haş haş tohumu 
1/ Toz krem şanti, paket talimatına göre su ve 2 kaşık limon suyu ilave edilerek biraz sert kalacak şekilde hazırlanır.
2/ Keklerin üzerine krema sıkacağı ile sıkılır veya sürülür.
3/ Rendelenmiş lime ve limon kabukları, haşhaş tohumu veya lime dilimleri ile süslenir. 













Kabaklı Beyaz Peynirli Börek

16 Adet için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi:  25-30 dakika

  • 2 adet günlük yufka
  • 2 adet kabak
  • 125 g beyaz peynir 
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ½  çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber
  • Arzu ya göre kırmızı pul biber
  • Çörek otu 
1/ Kabaklar soyulur, rendelenir. Fazla suyunun gitmesi için sıkılır, bir süzgece konur.
2/ Beyaz peynir ezilir, yumurtanın akı ,doğranmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber kabaklarla karıştırılır.
3/ Yufkalar düzgün bir yere bütün olarak yayılır. Sıvı yağla karıştırılan erimiş tereyağı yufkanın her tarafına sürülür, ikinci yufka ilk yufkanın üzerine kapatılır ve yağlanır. 
4/ Yufka üçgen şeklinde 16 eşit parça olacak şekilde bölünür. Sigara böreği sarar gibi geniş tarafa harç konur, sarılır.
5/ Üzerleri bir bıçakla çizilir, yumurta sarısı  sürülür, çörek otu serpilir.
6/ 180 derecede ısıtılmış fırında  25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirilir.














Naneli Sodalı Limonata

4 bardak için
Hazırlama süresi:10 dakika
Bekleme süresi: 30 dakika

  • 500 ml sıcak su
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 300 ml soğuk soda
  • 1 limonun suyu
  • 15-20 adet nane yaprağı
  • 1 adet dilimlenmiş limon ya da lime (yeşil limon)
  • Buz
1/ Nane yaprakları ve bala sıcak su eklenir, 30 dakika bekletilir.
2/ Süzülür. Limon suyu, soda ve buz ilave edilir.
3/ İnce limon dilimleri ve taze nane yaprakları eklenerek servis yapılır. 



Hiç yorum yok: