All Decor Nisan 2013













Çilekli Tart

8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

  • 2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
  • 1/2 paket / 125 g tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı soğuk su 
1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak yoğrulur.
2/ Su azar azar ilave edilerek hamur haline getirilir.
3/ Hamur streç filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi delinir. 30 dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile kaplanır, fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
6/ Krem patisier konur, çilekler yıkanır, dilimlenir dizilir, tart jölesi sürülerek tamamlanır.

Krem Patisier:
  • 3 ölçü bardak / 450 ml süt
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
1/ Süt ve vanilya ısıtılır.
2/ Yumurta sarıları ile toz şeker rengi açılana kadar çırpılır, un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur çırpılır, tümü sıcak süte ilave edilir. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra birt dakika karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.













Çikolatalı & Fıstık Ezmeli Tart

8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
  • 1 ölçü bardak / 100 g un
  • 1/2 ölçü bardak / 45 g ceviz
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 100 g soğuk tereyağı
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml süt
1/ Un, kakao, vanilya, ceviz, şeker, tuz karıştırılır.
2/ Tereyağı ezilerek karıştırılır, süt ilave edilir hamur hazırlanır.
3/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

Tart içi:
  • 1 paket “beyaz” krem peynir
  • 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos: 
  • 80 g / 1 paket bitter çikolata
  • 1/2 ölçü bardak / 75 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 g tuzsuz fıstık 
1/ Tüm malzeme karıştırılır, soğumuş tart kalıbına doldurulur, en az bir saat buzdolabında bekletilir.
2/ Üzerine çikolata sos sürülür, soğutulur. Tuzsuz fıstıklar serpilerek servis yapılır.














Domatesli, Keçi Peynirli & Biberiyeli Tart

8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
1/2 paket / 125 g tereyağı
1 tutam tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
3 yemek kaşığı soğuk su

1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak yoğrulur.

2/ Su azar azar ilave edilerek hamur haline getirilir.


3/ Hamur streç filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi delinir. 30 dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile kaplanır, fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişirilir.

Tart içi:

3 - 4 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g yumuşak keçi peyniri
Taze biberiye

1/ Soğan soyulur, yarım ay şeklinde doğranır, az zeytinyağında transparan olana kadar, 5 dakika, sotelenir. Sarımsak ezilir, yarım dakika birlikte sotelenir.
2/ Tartın içine önce soğan konur, keçi peyniri ufalanır, biberiye serpilir.
3/ Domatesler dilimlenerek en üste dizilir. Zeytinyağı gezdirilir.

4/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika, domatesler kızarana kadar pişirilir. Taze biberiye serpilerek servis edilir.

















Milföy Tartlar

8 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

4 adet kare milföy hamuru
2 - 3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
4 - 5 dal taze kekik
1 adet mozzarella peyniri
1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

1/ Soğan soyulur, yarım ay şeklinde kesilir, zeytinyağında sotelenir.
2/ Domatesler yuvarlak olacak şekilde dilimlenir.

3/ Milföy hamurlarının her birinden 2 adet yuvarlak kesilir.Milföy hamurlarının ortasına soğan konur, limon suyu damlatılır, tuz, biber, kekik serpilir. Bir parça mozzarella peyniri konur, üzerine domates ilave edilir. En üste parmesan peyniri serpilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 - 17 dakika pişirilir. Taze kekik ilave edilerek servis yapılır.








4 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

çok şık olmuş hepsi de, sunumlar süper, eminim lezzetleri de öyle...ellerinize sağlık...

Mutlu Mutfak dedi ki...

beğenmenize çok sevindim =)

rahime aslan dedi ki...

mutfaklarınız için ihtiyacınız olan herşey www.marketkurdu.com

Burcu Öğünlü dedi ki...

bayıldımmmmm süper gözüküyor