Meyveli Mermer Cheesecake
6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekleme süresi: 3 saat
- 150 g (çekirdeksiz) vişne, frambuaz veya böğürtlen
- 100 g esmer şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 100 g yulaf kepeği
- 11/2 yemek kaşığı toz jelatin
- 200 g az yağlı beyaz krem peynir
- 200 g süzme yoğurt
- 1 limon suyu ve rendesi
1/ Meyve ve 1 kaşık şeker birlikte robottan geçirilir.
2/ Tereyağı eritilir, 2 kaşık şeker ve yulaf kepeği ile
karıştırılır. 18 cm çapında kenarı açılan kalıbın dibine bastırılarak
yerleştirilir. 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Jelatin 3 kaşık su ile karıştırılır, benmaride
ısıtılarak eritilir.
4/ Kalan şeker, peynir, yoğurt, limon rendesi ve suyu
mixerde çırpılır, eritilmis jelatin ilave edilir.
5/ Karışım soğuk chessecake tabanına boşaltılır,
üzerine meyve püresi gezdirilir, mermer görüntüsü verecek şekilde hafifçe
karıştırılır.
6/ Kesilebilecek sertliğe gelene kadar, yaklaşık 2 - 3
saat buzdolabında bekletilir.
Hindi Pastırmalı Mini Ekmek
8 ekmek için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 200 g tam buğday unu
- 100 g yulaf
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 ml yağsız süt
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı
- 100 g hindi pastırması
1/ Un, yulaf, kabartma tozu karıştırılır.
2/ Süt, bal, sıvı yağ, yumurta beyazı ilave edilir, tümü
karıştırılır.
3/ Hindi pastırma ufak ufak kesilir, karışıma eklenir.
4/ Yağlanmış muffin kalıplarına boşaltılır, 200 derece
ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
5/ Arzu edilirse arasına peynir ve taze otlar konarak servis
edilebilir.
Yulaflı Kurabiye
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 150 gr un
- 2 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- ¼ çay kaşığı muskat rendesi
- 125 gr yağ
- 200 gr esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 300 gr yulaf
- 225 gr kuru üzüm
1/ Yağ ve şeker çırpılır.
2/ Un, karbonat, tuz, muskat ilave edilerek karıştırılır.
3/ Yulaf ve üzüm eklenir, fırın tepsisine erik büyüklüğünde parçalar olacak şekilde dizilir.
5/ 180 derecede 12-14 dakika pişir.
6/ Mısır cipsi ve krema ile servis edilir.
Yulaflı Crumble
4 kişi
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 3 -4 adet armut
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet çubuk tarçın
- 50 g kuru üzüm
- 100 g yulaf
- 50 g un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
1/ Armutlar soyulur, 8'e bölünür. Bal, üzüm, tarçın ile
karıştırılıp fırın kabına konur.
2/ Yulaf, tereyağı, un ve şeker ile crumble hamuru
hazırlanır. Hamur İrili, ufaklı parçalar halinde armutların üzerine serpilir.
3/ 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder