All Decor Mart 2013


Meyveli Mermer Cheesecake


6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekleme süresi: 3 saat


  • 150 g (çekirdeksiz) vişne, frambuaz veya böğürtlen
  • 100 g esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g yulaf kepeği
  • 11/2  yemek kaşığı toz jelatin
  •  200 g az yağlı beyaz krem peynir
  • 200 g süzme yoğurt
  • 1 limon suyu ve rendesi

1/ Meyve ve 1 kaşık şeker birlikte robottan geçirilir.
2/ Tereyağı eritilir, 2 kaşık şeker ve yulaf kepeği ile karıştırılır. 18 cm çapında kenarı açılan kalıbın dibine bastırılarak yerleştirilir. 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Jelatin 3 kaşık su ile karıştırılır, benmaride ısıtılarak eritilir.
4/ Kalan şeker, peynir, yoğurt, limon rendesi ve suyu mixerde çırpılır, eritilmis jelatin ilave edilir.
5/ Karışım soğuk chessecake tabanına boşaltılır, üzerine meyve püresi gezdirilir, mermer görüntüsü verecek şekilde hafifçe karıştırılır.
6/ Kesilebilecek sertliğe gelene kadar, yaklaşık 2 - 3 saat buzdolabında bekletilir.














Hindi Pastırmalı Mini Ekmek 

8 ekmek için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 200 g tam buğday unu
  • 100 g yulaf
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 ml yağsız süt
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı
  • 100 g hindi pastırması

1/ Un, yulaf, kabartma tozu karıştırılır.
2/  Süt, bal, sıvı yağ, yumurta beyazı ilave edilir, tümü karıştırılır.
3/ Hindi pastırma ufak ufak kesilir, karışıma eklenir.
4/ Yağlanmış muffin kalıplarına boşaltılır, 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
5/ Arzu edilirse arasına peynir ve taze otlar konarak servis edilebilir.













Yulaflı Kurabiye

Hazırlama süresi: 15 dakika 
Pişirme süresi: 15 dakika 
  • 150 gr un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • ¼ çay kaşığı muskat rendesi 
  • 125 gr yağ
  • 200 gr esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 300 gr yulaf
  • 225 gr kuru üzüm

1/ Yağ ve şeker çırpılır. 
2/ Un, karbonat, tuz, muskat ilave edilerek karıştırılır. 
3/ Yulaf ve üzüm eklenir, fırın tepsisine erik büyüklüğünde parçalar olacak şekilde dizilir. 
5/ 180 derecede 12-14 dakika pişir. 
6/ Mısır cipsi ve krema ile servis edilir. 













Yulaflı Crumble

4 kişi
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 3 -4 adet armut
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 50 g kuru üzüm
  • 100 g yulaf
  • 50 g un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker 

1/ Armutlar soyulur, 8'e bölünür. Bal, üzüm, tarçın ile karıştırılıp fırın kabına konur.
2/ Yulaf, tereyağı, un ve şeker ile crumble hamuru hazırlanır. Hamur İrili, ufaklı parçalar halinde armutların  üzerine serpilir.
3/ 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok: