All Decor Şubat 2013














Sebze Ruloları 

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika

  • 2 adet içi pembe turp
  • 1 paket soya filizi
  • 2 yemek kaşığı zeyrinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı balsamic sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Körpe roka
1/ Turp mandolinle veya bıçakla ince doğranır.
2/ Soya filizi az zeytinyağı ile sotelenir.
3/ Kalan zeytinyağı, limon suyu, sirke, tu, biber, roka ve sotelenmiş soya filizi karıştırılır, dilimlenmiş roka dilimleri ile servis yapılır.













Milföyde Mini Sosisli 

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 4 adet donmuş milföy hamuru
  • 12 adet mini sosis
1/ Milföy hamurları oda sıcaklığında yumuşamaya bırakılır.
2/ Her bir hamur 3 üçgen olacak şekilde kesilir. Sosisler hamurların uçlarına konur.
3/ Sosislerin üzerine çentik atılarak milföy hamurlarına sarılır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika veya kızarana kadar pişirilir.













Mini Hamburgerler

6-10 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
  • 500 g kıyma (orta yağlı)
  • 2 orta boy soğan
  • 25 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos için
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı ketçap 

1/ Orta yağlı kıymanın üzerine rendelenmiş 1 adet soğan, tuz ve karabiber ilave edilir, karıştırılarak yoğrulur.
2/ 8-10 dakika kadar yoğrulan köfte yaklaşık yarım saat dinlendirilir.
3/ Dinlendirilmiş köfteler ceviz büyüklüğünde alınıp, yuvarlanır.
4/ Yuvarlanan köfteler, ekmeğin boyuna göre hafifçe üzerine bastırılarak şekil verilir.
5/ Isıtılmış tavada, az tereyağı ile  köfteler her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirilir.
6/ Mini hamburger ekmekleri, ortadan ikiye kesilir ve köfteler ekmeğin içine yerleştirilir.

Karamelize soğan için:

7/  1 adet orta boy soğan, ince yarım ay şeklinde doğranır.
8/  25 gr tereyağı tavaya konur ve soğan halkaları tavaya atılır.
9/  Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı tuz eklenir.
10/Soğanlar karamelize olana kadar karıştırarak pişirilir.
11/ Ekmeğin arasına konan köftelerin üzerine karamelize soğanlar eklenir.
12/1 yemek kaşığı krema ile 1 çay kaşığı ketçapın karışımından elde edilen sostan istenilen ölçüde hamburgere eklenir.













Guacamole 

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 2 olgun avokado
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 1-2 adet jalepeno biberi veya acı sivri biber
  • 1 ufak domates
  • 75 ml zeytinyağı
  • 1 lime veya limon suyu
  • 1 tutam pul biber veya acı sos
  • 2 tutam tuz
1/ Avokadolar soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve çatalla ezilir.
2/ Çok küçük doğranan soğan, zeytinyağı, lime veya limon suyu, tuz, pul biber veya acı sos ezilmiş avokadolara ilave edilerek guacamole hazırlanır.
3/ Sivri biber halka şeklinde doğranır, domatesler çekirdekleri çıkartılarak minik küp kesilir. Bir kısmı guacamoleye karıştırılır, kalanı üzerine  serpilir.
4/ Mısır cipsi ve krema ile servis edilir.





Hiç yorum yok: