Sebze Ruloları
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
- 2 adet içi pembe turp
- 1 paket soya filizi
- 2 yemek kaşığı zeyrinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı balsamic sirke
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- Körpe roka
1/ Turp mandolinle veya bıçakla ince doğranır.
2/ Soya filizi az zeytinyağı ile sotelenir.
3/ Kalan zeytinyağı, limon suyu, sirke, tu, biber, roka ve
sotelenmiş soya filizi karıştırılır, dilimlenmiş roka dilimleri ile servis
yapılır.
Milföyde Mini Sosisli
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 4 adet donmuş milföy hamuru
- 12 adet mini sosis
1/ Milföy hamurları oda sıcaklığında yumuşamaya bırakılır.
2/ Her bir hamur 3 üçgen olacak şekilde kesilir. Sosisler
hamurların uçlarına konur.
3/ Sosislerin üzerine çentik atılarak milföy hamurlarına
sarılır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika veya kızarana
kadar pişirilir.
Mini Hamburgerler
6-10 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
- 500 g kıyma (orta yağlı)
- 2 orta boy soğan
- 25 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı ketçap
1/ Orta yağlı kıymanın üzerine rendelenmiş 1 adet soğan, tuz
ve karabiber ilave edilir, karıştırılarak yoğrulur.
2/ 8-10 dakika kadar yoğrulan köfte yaklaşık yarım saat
dinlendirilir.
3/ Dinlendirilmiş köfteler ceviz büyüklüğünde alınıp,
yuvarlanır.
4/ Yuvarlanan köfteler, ekmeğin boyuna göre hafifçe üzerine
bastırılarak şekil verilir.
5/ Isıtılmış tavada, az tereyağı ile köfteler her iki tarafı da kızaracak şekilde
pişirilir.
6/ Mini hamburger ekmekleri, ortadan ikiye kesilir ve
köfteler ekmeğin içine yerleştirilir.
Karamelize soğan için:
7/ 1 adet orta boy soğan, ince yarım ay şeklinde doğranır.
8/ 25 gr tereyağı tavaya konur ve soğan halkaları tavaya
atılır.
9/ Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı tuz
eklenir.
10/Soğanlar karamelize olana kadar karıştırarak pişirilir.
11/ Ekmeğin arasına konan köftelerin üzerine karamelize
soğanlar eklenir.
12/1 yemek kaşığı krema ile 1 çay kaşığı ketçapın
karışımından elde edilen sostan istenilen ölçüde hamburgere eklenir.
Guacamole
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 2 olgun avokado
- 1 küçük kırmızı soğan
- 1-2 adet jalepeno biberi veya acı sivri biber
- 1 ufak domates
- 75 ml zeytinyağı
- 1 lime veya limon suyu
- 1 tutam pul biber veya acı sos
- 2 tutam tuz
1/ Avokadolar soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve çatalla
ezilir.
2/ Çok küçük doğranan soğan, zeytinyağı, lime veya limon
suyu, tuz, pul biber veya acı sos ezilmiş avokadolara ilave edilerek guacamole
hazırlanır.
3/ Sivri biber halka şeklinde doğranır, domatesler çekirdekleri
çıkartılarak minik küp kesilir. Bir kısmı guacamoleye karıştırılır, kalanı
üzerine serpilir.
4/ Mısır cipsi ve krema ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder