All Decor Ocak 2013













Tam Buğday Unlu Ekmek

Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
Pişirme süresi: 1saat 15 dakika
  • 1/2 kg tam buğday unu
  • 10 g kuru maya
  • 1 çay toz kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 ml su



1/ Un, tuz, şeker elenir, havuz yapılır.
2/ Ortaya maya konur, su ilave edilir.
3/ Yoğrularak hamur yapılır.
4/ Sıcak bir yerde 2 saat bekletilir.
5/ 120 derece fırında 45 dakika, daha sonra 150 derecede 30 dakika pişir.


















Fırında Soyalı Tavuk Kanatları

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
  • 10 - 12 adet tavuk kanadı
  • 1/2 ölçü bardak / 75 ml soya sos
  • 6 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı bal

1/ Sos malzemesi karıştırılır, tavuk kanatları karışıma bulanır.
2/ Fırın kabına konur, 180 derece ısıtılmış fırında 30 - 40 dakika pişirilir.














Sodalı Börek

6 - 8 kişilik
Hazirlama süresi:
Pişirme süresi:
  • 4  yufka
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 şişe soda / 200 ml
  • 300 g beyaz peynir
  • Maydanoz

1/ Fırına girecek kap veya tepsi yağlanır.
2/ Kalan yağ soda ile karıştırılır.
3/ Birinci yufka buruşturularak yerleştirilir, sodalı karışımdan kaşıkla dökülür.
4/ İkinci yufka konur, tekrar sodalı karışım dökülür.
5/ Beyaz peynir ufalanır, kıyılmış  maydanoz ilave edilerek hazırlanan harç ortaya konur.
6/ Üçüncü yufka konur, sodalı karışım gezdirilir. Son yufka konduktan sonra kalan sos varsa hepsi üzerine dökülür.
7/ Yumurta sarısı sürülür, börek istenilen büyüklükte parçalara kesilir, arzuya göre çörek otu serpilir.
8/ 180 derece fırında 35 - 40 dakika pişirilir.














Fırında Soğan Halkaları

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 6 kaşık krema
  • 2 kaşık un
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç mısır gevreği
  • 6 kaşık ekmek içi

1/ Soğanlar soyulur, 1 cm kalınlığında kesilir, halkaları ayrılır.
2/ Yumurta, krema, un, tuz, biber ile hazırlanan karışıma batırılır.
3/ Mısır gevreği ve ekmek içi robotta çekilir, soğanlar bu karışıma bulanır.
4/ Tepsi veya fırın kabı yağlanır, fırında kızdırılır, soğan halkaları dizilir, 180 derece ısıtılmış fırında 15 - 17 dakika pişirilir.





Hiç yorum yok: