All Decor Aralık 2012


Kestane Püreli Kereviz

4 kişilik

  • 2 adet kereviz
  • ½ kg kestane
  • 1 soğan
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı çam fıstık
  • 4 arpacık soğanı



1/ Kerevizler temizlenir, ikiye bölünür. İri doğranmış soğan, zeytinyağı , az su, tuz ile kerevizler, arpacık soğanları ile pişirilir.

2/ Kestane haşlanır, soyulur. Kereviz suyu ile kestane ezilerek püre kıvamına getirilir . Gerekirse tuz biber ilave edilir.

3/ Kerevizler hafif oyularak içlerine kestane püresi sıkılır. Çam fıstıkları sotelenir. Arpacık soğanlar bir kaşık şeker ve bir kaşık yağ ile karamelize olana kadar sotelenir. Çam fıstık, arpacık soğanı kestane püresinin üzerine ilave edilir.













Kestaneli İki Renkli Arpa Şehriyesi Pilavı

8 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 - 20 dakika

  • 2 paket / 1 kg arpa şehriyesi
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 et bulyon
  • ½ paket / 125 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Su (arpa şehriyesinin iki katı)
  • 250 g haşlanmış soyulmuş kestane


1/ Kuru soğanlar ufak küp doğranır.
2/ Su ve et bulyonlar bir tencerede ısıtılır.
3/ Tereyağı pilav tenceresinde eritilir, soğan ilave edilir, orta ateşte 2 - 3 dakika kavrulur. Arpa şehriyesinin yarısı eklenir, şehriye koyulaşana kadar kavrulmaya devam edilir.
4/ Yeterince koyulaştığında, kavrulmamış arpa şehriyeleri ve sıcak su ilave edilerek kapağı kapalı olarak kısık/orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir.
5/ Haşlanmış soyulmuş kestaneler ilave ederek servis yapılır.














Brandy’li Kestane Çorbası

  • 1 kg kestane
  • 1 soğan
  • 500 ml su
  • 1 kahve fincanı brandy
  • 150 gr. krema
  • Tuz, karabiber

1/ Kestaneler haşlanır, soyulur.
2/ Soğan ufak doğranır kavrulur.
3/ Kestane, sıcak su, soğan ve brandy robotta çekilir. Tencereye alınır, gerekirse su ilave edilir.













Kestaneli Truffle

  • 500 g kestane
  • 150 ml krema
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 190 g (2 paket) bitter çikolata
  • 80 g (1 paket) beyaz çikolata

1/ Kestaneler haşlanır, soyulur, ezilir.
2/ Krema, pudra şekeri ve kestane ezilerek karıştırılır.
3/ Kestane karışımı elle yuvarlanarak top top yapılır. Buzlukta veya buzdolabında iyice soğutulur.
4/ Bitter çikolata benmaride eritilir, kestane topları batırılır, tabağa alınır. Dolapta sertleşmeleri beklenir. Üzerine benmaride eritilmiş veyaz çikolata şeritleri yapılarak süslenir.






Hiç yorum yok: