All Decor Kasım 2012














En Kolay Çikolatalı Kek 

300 g toz şeker
400 g un
150 g kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 ufak paket karbonat (1 çay kaşığı)
2 yumurta
225 ml süt
75 ml sıvı yağ
75 ml kaynar su

Çikolata sos
Bir küçük kutu 200 ml krema
200 gr bitter çikolata
1 tatlı kaçığı bal
1 tatlı kaşığı tereyağı





1/Krema ısıtılır, ateşten alınır. Çikolata ufak parçalar halinde kremanın içine ilave edilir, karıştırarak eritilir. Bal ve tereyağı eklenerek sos hazırlanır.
2/Un, şeker, kakao, kabartma tozu, vanilya, karbonat büyükçe bir kaba elenir. Yumurta, süt, sıvı yağ ilave edilir 2 dakika mikserle çırpılır. Kaynar su ilave edilir, yağlanmış unlanmış tek büyük veya küçük kek kalıplarına boşaltılır. 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Arzuya göre çikolata sos ile servis edilir.













Kahveli Çikolatalı Pasta 

1 paket çikolatalı pasta tabanı
2 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı garinüllü kahve
1- Pasta tabanı 2 3 kat olacak şekilde arzu edilen formda kesilir.

Krem şanti paket talimatına göre hazırlanır. Az su ile eritilen granüllü kahve ilave edilir. Kesilen pasta tabanı ve krema kat kat hazırlanır.




Bol çikolatalı kurabiye:

15-20 adet için
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika
  • 250 g un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 g toz şeker
  • 200 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 160 g bitter çikolata
1/ Toz şeker ve yağ birlikte ezilir. Yumurtalar ilave edilir, karıştırılır.
2/ Un, kakao, kabartma tozu birlikte elenir, ilk hazırlanan karışım ile birleştirilir. Çikolatalar irili ufaklı doğranır hamura ilave edilir.
3/ Hazırlanan kurabiye hamuru yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.    


















Çikolata Muslu Milföy

4 adet için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 12 adet donmuş kare milföy
  • 1 paket çikolata mus karışımı
  • Dekor için değişik drajeler
1/ Milföyler yuvarlak kesilir, kabarmamaları için çatalla üzerleri delinir, 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
2/ Çikolata mus paket talimatına göre hazırlanır.
3/ Milföylerin aralarına krema sıkacağı ile çikolata mus sıkılarak pastalar hazırlanır. Drajeler ile süslenir.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,bütün lezzetleriniz gibi muhteşem..hemen not alındı denenecek..sevgiler..

Mutlu Mutfak dedi ki...

Çok mutlu oldum =) tarifi denedikten sonra da fikrinizi paylaşırsanız sevinirim =) sevgiler