All Decor Ekim 2012


Bezelye ve Yumurtalı Pilav

4 kişi
Hazırlama süresi: 10 dakika
Toplam pişirme süresi:  35 -40 dakika


2 ölçü bardak esmer pirinç
4 ölçü bardak su
8 adet taze soğan
2 yumurta
1 - 2 ölçü bardak donmuş bezelye
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ


Pilava eklenecek karışım:
3 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı köri
2-3 diş sarımsak



 1/ Esmer pirinç yıkanır, kaynar suda, suyunu çekene kadar, 20 -25 dakika haşlanır. Pirinç yumuşamazsa sıcak su ilave ederek haşlanmaya devam edilir.
2/ Taze soğan yeşil bölümleri ile ince doğranır. Bezelye soğuk sudan geçirilerek çözülür.
3/ Karışımı hazırlamak için soya sos, su, köri, ezilmiş sarımsak karıştırılır.
4/ Sıvı yağdan bir kaşık vok veya derin bir tavada ısıtılır, iki yumurta kırılır sürekli karıştırarak pişirilir.
5/ Yumurta kenara alınır, kalan sıvı yağ konur, taze soğan sotelenir. Haşlanmış pirinç ilave edilir.  Hazırlanan sos, yumurta ve bezelye ilave edilerek tümü karıştırılır.
















Esmer Pirinçli &Kayısılı Puding


4 kişi
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

2 ölçü bardak haşlanmış esmer pirinç
2 ölçü bardak süt
1 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya
1 çubuk tarçın
1 yumurta
3 -4 yemek kaşığı kuru üzüm
8 - 10 adet kuru kayısı

1/ Haşlanmış pirinç, süt, vanilya, bal kısık ateşte koyulaşana kadar, kaynadıktan sonra 2-3 dakika pişirilir. Ateşten alınır. Yumurta bir kapta hafif çırpılır, pudingten bir kaç kaşık ilave edilir, iyice  karıştırılarak pudingin kalanına ilave edilir, çırpılır.
2/ Üzüm ve doğranmış kayısılar ilave edilir.
3/ Tarçın çubuğu, üzüm, kayısı ve nane ile süslenir, ılık veya soğuk servis edilir.



                                                   


Diğer tarifleri All Decor Ekim 2012 sayısında bulabilirsiniz...

1 yorum:

Mutlu Mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.