Çilekli Tart















Çilekli Tart

8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

  • 2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
  • 1/2 paket / 125 g tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı soğuk su 
1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak yoğrulur.
2/ Su azar azar ilave edilerek hamur haline getirilir.
3/ Hamur streç filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi delinir. 30 dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile kaplanır, fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
6/ Krem patisier konur, çilekler yıkanır, dilimlenir dizilir, tart jölesi sürülerek tamamlanır.

1 yorum:

Julia dedi ki...

Nefis gorunuyor... Ellerinize saglik...