Mini Marul Yapraklarında Beyaz Burgu Makarna
30
yaprak için
Hazırlama
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
- 30 adet mini marul yaprağı
- Yarım paket beyaz burgu makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10 yemek kaşığı hazır domatesli makarna sosu
- Küçük fesleğen yaprakları
1/ Marul yaprakları yıkanır, kurutulur.
2/ Makarna paket talimatına göre tuzlu,
kaynar suda haşlanır.
3/ Domates sosu ısıtılır.
4/ Haşlanan süzülen burgu makarnalar, 2
kaşık zeytinyağı ile karıştırılır, marul yapraklarına konur, ısıtlımış makarna sosu
ve fesleğen ilave edilir, taze karabiber serpilerek servis yapılır.
Ceviz
Soslu Ispanaklı Fettucini
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi 15 dakika
- 1 paket ıspanaklı fettucini makarna
- 1 kutu/200 ml krema
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 tutam nutmeg/muskat
- 100 gr ufaltılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- ½ çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
1/ Makarna, tuzlu kaynar suda paket talimatına göre haşlanır.
2/ Krema ve tereyağı birlikte ısıtılır. Ateşten alınır. Yumurta sarısı ilave edilerek hızlıca çırpılır.
3/ Ufalanmış ceviz, peynir, muskat, tuz ve karabiber ilave edilir.
4/ Sos makarna ile karıştırılarak servis edilir.
Limonlu
Mantarlı Deniz Kabuğu Makarna
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi : 15 dakika
- 1 paket deniz kabuğu makarna
- 500 gr ufak boy mantar
- 2-3 adet lime veya limon
- Yarım demet taze kekik
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı tuz
- Karabiber
1/ Makarna paket talimatına göre tuzlu,
kaynar suda haşlanır.
2/ Mantarlar, 1 kaşık zeytinyağında 2-3
dakika sotelenir.
3/ Dilimlenmiş limon ve ezilmiş sarımsaklar
ile tümü1 dakika daha sotelenir. 4/Tuz, biber, kekik ilave edilir.
5/ Haşlanmış, süzülmüş makarna, kalan zeytinyağı ve sosla karıştırılarak servis yapılır.
Pesto Soslu Mini Fiyonk ve Penne Şişleri
40
adet mini şiş için
Hazırlama
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
- Yarım paket ıspanaklı mini penne
- Yarım paket domatesli mini fiyonk makarna
- Yarım kavanoz hazır pesto sos
- Taze kekik
1/ Makarnalar paket talimatına göre
tuzlu kaynar suda haşlanır.
2/ Haşlanan makarnalar, ısıtılan pesto
sosla karıştırılır ve kürdanlara dizilerek servis yapılır.
Bezelyeli
Izgara Tavuklu Makarna
4
Kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
- 1 paket tercih edilen makarna çeşidi
- 10-12 adet mini tavuk şiş
- 10-12 yemek kaşığı bezelye
- ½ çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/ Makarnalar paket talimatına göre
tuzlu kaynar suda haşlanır.
2/ Tavuklar, az yağda ızgara yapılır.Bezelyeler diri kalacak şekilde haşlanır.
3/ Sarımsaklar ezilir, zeytinyağında 1
dakika sotelenir. Bezelyeler ilave
edilir.
4/ Sos ve makarna karıştırılır. Izgara
tavuklar üzerine dizilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder