All Decor Mayıs 2013













Mini Marul Yapraklarında Beyaz Burgu Makarna


30 yaprak için
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

  • 30 adet mini marul yaprağı
  • Yarım paket beyaz burgu makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 yemek kaşığı hazır domatesli makarna sosu
  • Küçük fesleğen yaprakları

1/ Marul yaprakları yıkanır, kurutulur.
2/ Makarna paket talimatına göre tuzlu, kaynar suda haşlanır.  
3/ Domates sosu ısıtılır.
4/ Haşlanan süzülen burgu makarnalar, 2 kaşık zeytinyağı ile karıştırılır, marul yapraklarına konur, ısıtlımış makarna sosu ve fesleğen ilave edilir, taze karabiber serpilerek servis yapılır.













Ceviz Soslu Ispanaklı Fettucini

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi  15 dakika
  • 1 paket ıspanaklı fettucini makarna
  • 1 kutu/200 ml krema
  • 1yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  •  1 tutam nutmeg/muskat
  • 100 gr ufaltılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

1/ Makarna, tuzlu kaynar suda paket talimatına göre haşlanır.
2/ Krema ve tereyağı birlikte ısıtılır. Ateşten alınır. Yumurta sarısı ilave edilerek hızlıca çırpılır.
3/ Ufalanmış ceviz, peynir,  muskat, tuz ve karabiber ilave edilir.
4/ Sos makarna ile karıştırılarak servis edilir.














Limonlu Mantarlı Deniz Kabuğu Makarna

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi : 15 dakika 
  • 1 paket deniz kabuğu makarna
  • 500 gr ufak boy mantar
  • 2-3 adet lime veya limon
  • Yarım demet taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Karabiber 
1/ Makarna paket talimatına göre tuzlu, kaynar suda haşlanır.
2/ Mantarlar, 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika sotelenir.
3/ Dilimlenmiş limon ve ezilmiş sarımsaklar ile tümü1 dakika daha sotelenir. 4/Tuz, biber, kekik ilave edilir.
5/ Haşlanmış, süzülmüş makarna, kalan zeytinyağı ve sosla karıştırılarak servis yapılır.














Pesto Soslu Mini Fiyonk ve Penne Şişleri


40 adet mini şiş için
Hazırlama süresi:  20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika 
  • Yarım paket ıspanaklı mini penne
  • Yarım paket domatesli mini fiyonk makarna
  • Yarım kavanoz hazır pesto sos
  • Taze kekik
1/ Makarnalar paket talimatına göre tuzlu  kaynar suda haşlanır.
2/ Haşlanan makarnalar, ısıtılan pesto sosla karıştırılır ve kürdanlara dizilerek servis yapılır.



Bezelyeli Izgara Tavuklu Makarna

4 Kişilik
Hazırlama süresi:  15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika 
  • 1 paket tercih edilen makarna çeşidi
  • 10-12 adet mini tavuk şiş
  • 10-12  yemek kaşığı bezelye
  •  ½ çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/ Makarnalar paket talimatına göre tuzlu  kaynar suda haşlanır.
2/ Tavuklar, az yağda ızgara yapılır.Bezelyeler diri kalacak şekilde haşlanır.
3/ Sarımsaklar ezilir, zeytinyağında 1 dakika sotelenir.  Bezelyeler ilave edilir.
4/ Sos ve makarna karıştırılır. Izgara tavuklar üzerine dizilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok: