All Decor Eylül 2012













İncirli Bademli Tart
8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 1 tart hamuru 
  • Vanilyalı krema 
  • 6 -8 incir 
  • Taze badem veya tuzsuz badem 
  • Kayısı reçeli 
Tart hamuru:
  • 2 ½ ölçü  / 250 g un 
  • 125 g tereyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yumurta 
  • 3 yemek kaşığı çok soğuk su
1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında  yağ ve  yumurta konarak yoğrulmaya başlanır. Su azar azar ilave edilir ve hamur yapılır.
2/ Top haline getirilerek streç filme sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Hamur unlu tezgahta açılır ve yağlanmış altı çıkan büyük tart kalıbına veya ufak tart kalıplarına merdane ile aktarılır.
4/ Kenarları elle bastırılarak kesilir.
5/ Hamurun dibi kabarmaması için çatalla delinir.
6/ 30 dakika buzdolabında bekletilir.
7/ Alüminyum folyo veya pişirme kağıdı konur, folyonun kalkmaması için tartın içine ağırlık yapacak bir bakliyat konur. (fasulye gibi)
8/180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20  dakika pişirilir.

Vanilyalı krema:
  • 500 ml süt 
  • 5 yumurta sarısı 
  • 1 paket vanilya 
  • 3/4 ölçü bardak / 125 g toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır.
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek hafif çırpılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

Sunum:
Krema tartlara konur, üzerine dilimlenmiş incirler ve soyulmuş tuzsuz bademler dizilir. Kayısı reçeli sürülür.
Tuzsuz bademler sıcak suda bekletilerek soyulabilir. 













İncirli, Fındıklı Kek
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
  • 125 g tereyağı 
  • 3/4 ölçü bardak / 125 g toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yumurta 
  • 2 ölçü bardak / 200 g un 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
1/ Tereyağı ezilir, şeker ve vanilya ilave edilir, birlikte ezilir.
2/ Yumurtalar ilave edilir, karıştırılır.
3/ Un ve kabartma tozu birlikte ilave edilir, hazırlana hamur yağlanmış alcak kek kalıbına konur.
4/ Dilimlenmiş incirler ve fındıklar dizilir.
5/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir. 


















Hindi Pastırmasında İncir & Keçi Peyniri

12 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
 1 yufka
  • 12 dilim hindi pastırması
  • 6 ince dilim yumuşak keçi peyniri
  • 3 incir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze karabiber

1/ Yufkalar kalıp veya bardak ile yuvarlak kesilir.
2/ Keçi peynirleri ikiye, incirler kabuklu olarak dörde kesilir.
3/ Hindi pastırmalarına incir ve keçi peynirleri konur, biber çekilir, pastırmalar sarılır yufkaların ortasına konur.
4/ Tümüne zeytinyağı sürülür, 190 derece fırında 10 dakika kızartılır.

İncirli & Kayısılı Pilav

4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika
  • 2 ölçü bardak pirinç
  • 3 ölçü bardak su
  • 6 - 8 adet kuru incir
  • 8 - 10 adet kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

1/ Su, tereyağı, tuz tencereye konur.
2/ İncir ve kayısılar ufak küp doğranır. Pirinç yıkanır.
3/ Su kaynayınca incir, kayısı ve pirinç ilave edilir. Kapağı kapalı olarak 10 - 12 dakika pişirilir.
4/ Pilav olunca kalan incir ve kayısılar ilave edilir.

5/ Arzu edilirse taze badem eklenebilir.














İncirli Cevizli Salata

4 kişi
Hazırlama süresi: 15 dakika 
  • Arzu edilen salata çeşidi
  • 2 incir
  • 15 - 20 adet yarım ceviz
  • 4 dilim yumuşak keçi peyniri
Sos:
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık balsamic sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı hardal

1/ Salata yıkanır, kurutulur. İncirler ikiye bölünerek veta dilimlenerek, yarım cevizler, çubuk veya küp doğranmış keçi peyniri ilave edilir.

2/ Sos malzemesi çırpılır, salata ile karıştırılır.


3 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Nasıl güzel bir meyva incir..her şeye yakışıyor..Tarta bayıldım..hazır incirler bu kadar güzelken hemen deniyorum.ellerinize sağlık..

Derya Sezgin dedi ki...

Elif'cim ellerine sağlık nasıl güzel olmuş.Bende beklerim sevgiler.

Trendydolap dedi ki...

senin tarifinle zencefilli yer elması çorbası yapmıştım. Kış gelsin de yine yapayım harikaydı :)


benim bloguda beklerim :)

http://trendydolap.blogspot.com/