Yufka Kıtırlı Kimyonlu Balkabağı

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 + 15 dakika
  • 250 g ayıklanmış balkabağı
  • 30 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • ½ limon suyu
  • ½ tutam tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
                          + 
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 adet yufka 


1/ Kabaklar ufak doğranı, su ve tereyağı ile 15 - 20 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
2/ Pişen kabak ezilir, ılınınca tahin, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, zeytinyağı ilave edilerek balkabağı püresi hazırlanır.
3/ Yufkalar istenilen şekilde kesilir (yuvarlak, kalp, karen, vs.) 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika kızartılır.
4/ Yufkalar ve püre kat kat dizilir, taze kekik ve tane kimyon ilave edilerek servis edilir.

   

Hiç yorum yok: