10 - 12 kişilik
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 3 saat
- 1 balkabağı + ½ ölçü bardak / 75 g toz şeker
- 1 kg elma
- 1 kg armut
- 1 kg ayva
- 3 ölçü bardak / 450 g toz şeker
- 125 g tereyağı
- 1 ölçü bardak / 150 ml su
- 1 ölçü bardak / 90 g ceviz
- 1 ölçü bardak / 90 g fındık
- 1 ölçü bardak / 90 g siyah kuru üzüm
- 1 - 2 tatlı kaşığı tarçın
- 6 - 7 adet çubuk tarçın
- Krema
1/ Kabağın tepesi kapak şeklinde kesilir, içi temizlenir, içine ½ ölçü bardak şeker konur, 180 derece ısıtılmış fırında kabağın büyüklüğüne göre 2-3 saat pişirilir. (gerekirse etrafına alüminyum folyo sarılır).
2/ Şeker, tereyağı ve su ile karamel yapılır.
3/ Meyveler büyüklüklerine göre 8-10 dilime bölünür, büyük ve derin bir tavada karamel ilave edilerek pişirilir.
4/ Ceviz, fındık, üzüm, tarçın, çubuk tarçın ilave edilir.
5/ Pişmiş meyveler kabağın içerisine konur, yanında krema ile servis yapılır.
Püf noktası: Elma, ayva ve armut ayrı ayrı pişirilirse pişirme ayarlarını kontrol etmek daha kolay olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder