4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 4 adet armut
- 2 ölçü bardak / 300 ml sek beyaz şarap
- 2 ölçü bardak / 300 ml su
- 1 ölçü bardak / 150 g toz şeker
2/ Şarap, su ve şeker tencereye konur, şeker eriyince armutlar ilave edilir. Armutların büyüklüğüne göre, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir. Armutlar çok yumuşak olmamalı. Bir bıçak ucu veya kürdanla kontrol edilebilir.
Ballı Karamel Sos
- 1 ölçü bardak / 150 g şeker
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml su
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml sıcak su
- 3 yemek kaşığı bal
2/ Karamel hazır olunca sıcak su ve bal ilave edilerek armutlarla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder