4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 - 45 dakika
- 4 adet hindi pirzola
- 2 limon
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 ölçü bardak / 300 ml tavuk suyu
- 2 defne yaprağı
- 2 adet karanfil
- ½ çay kaşığı rezene tohumu
- ½ çay kaşığı toz karabiber
- ½ çay kaşığı tuz
2/ Tereyağın kalanı ve un 1 dakika kavrulur, hindilerin pişme suyu, tavuk suyu, rezene, defne, karanfil ilave edilir, koyulaşana kadar çırparak pişirilir.
3/ Bal ilave edilir, hazırlanan sos hindilerin üzerine sürülerek 220 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kimyonlu Patates
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- ½ kg ufak taze patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/ Patatesler yıkanır. Kabuklu olarak ince halka şeklinde doğranır, baharatlar ve zeytimyağı ile karıştırılarak fırına girecek bir kaba tek veya iki sıra dizilir.
2/ 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Not: Zerdeçal özellikle renk vermek için kullanılır.
0 yorum:
Yorum Gönder