Ballı Soslu Hindi Pirzola













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 - 45 dakika
  • 4 adet hindi pirzola
  • 2 limon
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 ölçü bardak / 300 ml tavuk suyu
  • 2 defne yaprağı
  • 2 adet karanfil
  • ½ çay kaşığı rezene tohumu
  • ½ çay kaşığı toz karabiber
  • ½ çay kaşığı tuz


    1/ İki kaşık tereyağı eritilir, hindilere limon suyu ve eritilmiş tereyağı karışımı sürülür, tuz, biber serpilir ve alüminyum folyo ile kapatılarak 180 derece ısılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. 
    2/ Tereyağın kalanı ve un 1 dakika kavrulur, hindilerin pişme suyu, tavuk suyu, rezene, defne, karanfil ilave edilir, koyulaşana kadar çırparak pişirilir.
    3/ Bal ilave edilir, hazırlanan sos hindilerin üzerine sürülerek 220 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.

    Kimyonlu Patates
    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 25 dakika
    • ½ kg ufak taze patates
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı zerdeçal
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/ Patatesler yıkanır. Kabuklu olarak ince halka şeklinde doğranır, baharatlar ve zeytimyağı ile karıştırılarak fırına girecek bir kaba tek veya iki sıra dizilir.
    2/ 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.

    Not: Zerdeçal özellikle renk vermek için kullanılır.

     

    Hiç yorum yok: