8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 7 - 10 dakika
Sarma kek
- Çikolata mus 2 ölçü hazırlanır
- ½ ölçü / 75 g toz şeker
- ½ ölçü + 2 yemek kaşığı / 70 g un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yumurta beyazı
- 2 yumurta sarısı
2/ Yumurta sarıları ve toz şeker mikserle orta hızda yaklaşık 5 dakika çırpılır.
3/ Un elenerek yumurta sarıları ve şeker karışımına ilave edilir, spatula ile söndürmeden karıştırılır.
4/ Yumurta beyazları mikserde çırpılır, yarısında 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir, sert köpük olana kadar çırpmaya devam edilir.
5/ Köpük ve eritilmiş yağ birlikte yumurta sarılarına ilave edilir. Spatula ile yavaşça karıştırılır.
6/ Pişirme kağıdı kaplanmış fırın tepsisine yayılır.
7/ 220 derece ısıtılmış fırında 7 - 10 dakika pişirilir.
8/ Fırından çıkartılan kek ters olarak tezgaha konur, kağıda fırça ile su sürülür, böylece kağıt kolayca çıkacaktır, kek tekrar tepsiye alınır ve kullanana kadar üzerine temiz bir mutfak havlusu serilerek bekletilir.
9/ Çikolata mus blog* da yer alan tarifin iki katı hazırlanır.
Pastanın hazırlanması
1/ Kek tezgaha alınır, şurup sürülür. (Kek çok taze olduğunda şurup sürülmesede olabilir)
2/ Çikolata musun 1/4'ü ayrılır, kalanı keke sürülür.
3/ Kek kağıt yardımı ile sıkı rulo yapılır, 1 saat buzdolabında bekletilir.
4/ İki ucu verev kesilir.
5/ Pasta kalan çikolata mus ile kaplanır.
6/ Kesilen parçalardan biri veya ikisi budak görüntüsü verecek şekilde pastanın üzerine yerleştirilir, yanlarını çikolata mus ile kaplanır.
7/ Tüm pasta çatalla çizilerek kütük görüntüsü verilir.
Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz...
1 yorum:
harika görünüyor, denemeliyim :))
Yorum Gönder