4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 4 dilim 200 g lık bonfile
- 2 yemek kaşığı ezilmiş karışık tane biber
- 2 ölçü / 300 ml et suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 arpacık soğanı
- 1/3 ölçü / 50 ml kırmızı şarap
- 1 yemek kaşığı konyak
- 2 - 3 yemek kaşığı krema (sulu olmayan)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam tane karışık biber
2/ Arpacık soğanı ufak doğranır, tavada kalan yağ ile 2 - 3 dakika sotelenir. Şarap, konyak ve ezilmiş biberler ilave edilir, 1 - 2 dakika kaynatılır.
3/ Et suyu ilave edilir, 7 - 8 dakika pişirilir.
4/ Krema ilave edilir.
5/ Etler sıcak sos ile kaynatmadan 2 - 3 dakika birlikte pişirilir. Tane biberler serperek servis edilir.
6/ Etin yanında bezelyeli siyah pirinç ve kızartmış top patatesler verilebilir.
Püf noktası: Sos sulu olursa: 1 kaşık un ile 1 kaşık tereyağı elde ezilerek hamur haline getirilir. Hamur sosa ufak parçalar halinde atılarak çırpıcı ile karıştırılır. Sos istenilen kıvama getirilir.
Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder