Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 2 ölçü bardak / 300 ml su
- 1 tablet et ya da tavuk bulyın
- 600-700 g brokoli
- 1 ölçü bardak / 150 ml süt
- 3 adet pırasa (beyaz bölümü)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- Muskat rendesi (küçük hindistan cevizi)
- Taze fesleğen
- 1 tutam tuz
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
- 10 - 15 adet haşlanmış kestane
1/ Bulyon kaynar suda eritilir. Brokoli ilave edilir, brokoli yumuşayana kadar, 5 - 6 dakika haşlanır.
2/ Pırasanın beyaz bölümleri kesilir, ince uzun doğranır, yıkanır.
3/ Pırasa, zeytinyağı veya tereyağı ile 7 - 8 dakika pişirilir. Un ilave edilir, 1 dakika daha pişirilir.
4/ Başka bir kapta süt ısıtılır, haşlanmış brokoli suyu ile beraber ilave edilir. Muskat rendesi, tuz, biber eklenir, 5 dakika pişirilir.
5/ Robottan geçirilerek, kıyılmış taze fesleğen ve haşlanmış kestane ilave edilerek servis edilir.
2 yorum:
Harika bir sebze,brokoli..
Çorbası da haliyle,damakları şenlendiriyor.Ellerinize sağlık,şifa olsun.
Kalbi sevgi ve selamlarımla
Beğendiginize menun oldum. Kış aylarında çorba tarifleri eklemeye devam edeceğim. Sevgiler
Yorum Gönder