Kolay blini, somon füme & avokado mus













2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Mayasız blini
  • 1 ölçü bardak / 100 g un
  • 2 yumurta
  • 1/2 ölçü bardak / 75 ml süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml krema
1/ Tüm malzemeleri sırası ile karıştır, 1-2 saat serin bir yerde üzerine bez örterek bekletilebilir veya hemen pişirilebilir.
2/ Orta ateşte, ısıtılmış teflon tava az sıvı yağ sürülür.
3/ Blini hamuru çorba kaşığı ile sıcak tavaya dökülerek önce bir yüzü pişirilir, tavadan kalkabilir olduğu zaman arkaları çevrilir.

Avokado mus
  • 1 olgun avokado
  • 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 ml krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
1/ Avokado soyulur, çekirdeğinden ayrılarak ezilir.
2/ Krema, tuz, biber ilave edilerek çatalla veya robotta mus yapılır.
3/ Blini, somon füme ve avokado mus birlikte servis yapılır.

Chef'in önerisi: Bliniler soğuk yenebilir ancak ne kadar sıcak ve taze servis edilirse o kadar çok beğenileceklerdir. Bliniler, krema, havyar veya füme balık çeşitleri ile servis edilebilir.



Hiç yorum yok: