2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Mayasız blini
- 1 ölçü bardak / 100 g un
- 2 yumurta
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml süt
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml krema
2/ Orta ateşte, ısıtılmış teflon tava az sıvı yağ sürülür.
3/ Blini hamuru çorba kaşığı ile sıcak tavaya dökülerek önce bir yüzü pişirilir, tavadan kalkabilir olduğu zaman arkaları çevrilir.
Avokado mus
- 1 olgun avokado
- 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 ml krema
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
2/ Krema, tuz, biber ilave edilerek çatalla veya robotta mus yapılır.
3/ Blini, somon füme ve avokado mus birlikte servis yapılır.
Chef'in önerisi: Bliniler soğuk yenebilir ancak ne kadar sıcak ve taze servis edilirse o kadar çok beğenileceklerdir. Bliniler, krema, havyar veya füme balık çeşitleri ile servis edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder