All Decor Aralık 2010


All Decor Aralık, 2010
Fotoğraf: Kerim Ayhan Yanık

Kereviz Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
  • 2 - 3 büyük kereviz
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tane hardal
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği

1/ Kerevizler yıkanır, soyulur, ince uzun olacak şekilde rendelenir veya kesilir. 
2/ Yoğurt, mayonez, hardal, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanır, kerevizler ile karıştırılır. 
3/ Servis yapmadan önce 30 - 40 dakika buzdolabında bekletilir. 
4/ Yüksek bir kalıp veya kase ile şekil vererek servis tabaklarına konur. Hardal tohumu ve kabak çekirdekleri serpilerek servis yapılır.


    All Decor Aralık, 2010














    Çikolatalı Cupcake

    10-12 cupcake
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 20 25 dakika
    • 1 ölçü bardak kakao
    • 1 ölçü bardak / 100 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tutam tuz
    • 175 g tereyağı
    • 1 1/3 ölçü bardak / 200 g toz şeker
    • 3 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 1/2 ölçü bardak / 75 ml krema
    1/ Kakao, un kabartma tozu ve tuz birlikte elenir.
    2/ Tereyağ, şeker ve vanilya mikser ile beyazlayana kadar çırpılır.
    3/ Oda sıcaklığındaki yumurtalar birer birer ilave edilerek karıştırılır.
    4/ Krema ilave edilir, un karışımıca karıştırılır.
    5/ Muffin kalıplarına muffin kağıtları yerleştirilir, cupcake karışımı kağıtların 3/4 dolacak şekilde konur.
    6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika, kürda batırıldığında kuru çıkacak kadar pişirilir.

    Çikolatalı krema:
    • 2 paket bitter çikolata
    • 1 ölçü bardak / 150 ml krema
    • 1 yemek kaşığı bal1/ Krema ısıtılır, çikolata ilave edilir, karıştırarak eritilir, bal eklenir.
    2/ Cupcake'lerin üstüne kaşıkla veya bıçakla sürülür.
    3/ Dekoratif şekerler ile süslenir.















    Çikolata soslu puflar (Marshmallow)

    Marshmallow eski Mısır ve antik Roma’da boğaz ağrısı ve mide rahatsızlıkları için kullanılan ayrıca şekerleme olarak hazırlanan latince adı “Althaea officinalis” olan bir bitki.
    Şekerleme olarak tüketilen “marshmallow” 1800’lerin ortalarına kadar bitkinin kendinden yapılırken bu tarihten sonra jelatin, şeker ve glukoz ile üretilmeye başladı. Bazı tariflerde yumurta akıda kullanılmaktadır. 

    Marshmallow ateşte döndürülerek hafif karamelize edilerek yenebilir.
    Sıcak çikolatanın üzerine veya dondurmalara ufak parçalar kesilerek ilave edilebilir.
    Çikolata, karamel veya meyveli soslara batırarak yenebilir.

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika

    8 – 10 adet marshmallow (puf)
    8 – 10 adet yuvarlak bisküvi

    Çikolata sos:
    • 1 paket / 80 g bitter çikolata
    • ½ ölçü bardak / 75 ml süt
    • 1 yemek kaşığı krema
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    1/ Tüm malzeme ufak bir tencereye konur, orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladığında ateşten alınır.
    2/ Sos soğuk veya sıcak kullanılabilir. Soğuduğunda çok koyu olursa süt ile sulandırılabilir.




    Karidesli pirinç makarnası (rice noodle)

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 15 dakika
    • 1 paket pirinç makarnası (rice noodle)
    • ½  kg ayıklanmamış veya 250 g dondurulmuş karides
    • 4 yemek kaşığı bezelye
    • 1 adet chile biberi veya acı sivri biber
    • ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
    • 1 lime (yeşil limon) rendesi
    • 1-2 tutam tuz 

    1/ Karidesler 1 çay kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 1 dakika haşlanır.
    2/ Bezelye donmuş ise, yıkanarak çözülür. Biber ince doğranır.
    3/ Pirinç makarnası tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar, paketteki talimata göre haşlanır.
    4/ Süzülen makarnaya zeytinyağı, tuz, biber, lime rendesi, bezelye, biber ve karides ilave edilerek servis yapılır.















    Karides cipsi

    Hazır satılan karides cipsleri kızgın yağda hızlıca kızartılır.
    Renkleri beyaz kalmalıdır.
    Hazırlanan “sweet chili sos” veya arzu edilen  hazır bir sos ile servis edilir.

    Sweet chile sos:

    Hazırlama süresi: 5 dakika
    Pişirme süresi: 15 dakika

    • 1/3 ölçü bardak / 50 ml su
    • ½ ölçü bardak / 75 ml sirke
    • ½ ölçü bardak / 75 g toz şeker
    • 2 çay kaşığı ketçap
    • 2 çay kaşığı kıyılmış chile biberi
    • 1 çay kaşığı kıyılmış zencefil (istenirse)
    • 1 – 2 diş kıyılmış sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası + 2 çorba kaşığı su
    •  

    1/ Sirke ve su ufak bir tencerde ocağa konur. Kaynadıktan sonra şeker, sarımsak, chile biber, zencefil ilave edilir. Yarı yarıya azalacak kadar, 5 – 10 dakika, orta ateşte pişirilir.
    2/ Nişasta 2 kaşık su ile karıştırılır, sosa ilave edilir. 1 – 2 dakika, sos şeffaf ve bal kıvamına gelene kadar birlikte pişirilir.
    3/ Soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra kullanana kadar buzdolabında tutulur. Karides cipsi veya çin börekleri ile servis edilir.

      





















    Cupcake

    Cupcake için en sevdiğiniz kek tariflerini kullanabilirsiniz. Boyutlarından dolayı sadece pişirme süresini azaltmanız gerekir.
    Üzerlerine krema, krem şantiye, şeker hamuru ile türlü lezzetler ve süslemeler ilave edebilir.

    Çikolatalı cupcake

    10 - 12 cupcake
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 20 – 25 dakika

    •  1 ölçü bardak  kakao
    • 1 ölçü bardak / 100 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tutam tuz
    • 175 g tereyağı
    • 1 1/3 ölçü bardak / 200 g toz şeker
    • 3 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • ½ ölçü bardak / 75 ml krema 

    1/ Kakao, un, kabartma tozu ve tuz birlikte elenir.
    2/ Tereyağ, şeker ve vanilya mikser ile beyazlayana kadar çırpılır.
    3/ Oda sıcaklığındaki yumurtalar birer birer ilave edilerek karıştırılır.
    4/ Krema ilave edilir, un karışımı  karıştırılır.
    5/ Muffin kalıplarına muffin kağıtları yerleştirilir, cupcake karışımı kağıtların ¾’ü dolacak şekilde konur.
    6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika, kürdan batırıldığında kuru çıkacak kadar pişirilir.

    Çikolatalı krema:

    • 2 paket bitter çikolata
    • 1 ölçü bardak / 150 ml krema
    • 1 yemek kaşığı bal

    1/ Krema ısıtılır, çikolata ilave edilir, karıştırarak eritilir, bal eklenir.
    2/ Cupcake’lerin üstüne kaşıkla veya bıçakla sürülür.
    3/ Dekoratif şekerler ile süslenir.

    Kahveli cupcake

    12 adet için

    Hazırlama süresi: 20 dakika
    Pişirme süresi: 20 dakika

    2 ölçü bardak / 200 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tutam karbonat
    • 1 tutam tuz
    • 1/3 x 2 ölçü bardak / 100 ml kaynar su
    • 2 yemek kaşığı toz kahve
    • 1/3 ölçü bardak / 50 ml süt
    • 200 g tereyağı
    • 1 1/3 ölçü bardak / 200 g şeker
    • 2 yumurta

    1/ Un, kabartma tozu, karbonat, tuz birlikte elenir.
    2/ Kahve su ile eritilir, hafif soğuyunca süt ile karıştırılır.
    3/ Tereyağı ve şeker beyazlayana kadar çırpılır, oda sıcaklığında yumurtalar birer birer ilave edilir, çırpılır.
    4/ Kahve karışımı ilave edilir. Un karışımı ilave edilerek tümü karıştırılır.
    5/ Muffin kalıbına muffin kağıttları dizilir. Kağıtlar ¾’ü dolacak şekilde doldurulur.
    6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20  dakika, kürdan saplandığında kuru çıkana kadar pişirilir.

    Kahveli krema: 
    • 1 ölçü bardak / 150 ml krema
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1 çay kaşığı konyak
    • 1 çay kaşığı eritilmiş kahve 

    1/ Krema ve şeker çırpılır, kahve ve konyak ilave edilir.
    2/ Cupcake lerin üzerine krema sıkacağı ile sıkılır veya bıçakla sürülür.
    3/ Dekoratif şekerler veya kahve ile süslenir.



    Hiç yorum yok: