Kuzu incik

'Yeni Evliler için Misafir Sofraları', 2009













6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 - 1 ½ saat
  • 6 adet kuzu incik
  • 1 ölçü / 150 g domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/3 ölçü / 50 ml sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 2 orta boy soğan
  • 1 ölçü / 150 ml ılık su + 1 adet et bulyon
  • 1 paket / demet taze kekik
1/ Salça, tuz, biber, sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, kekik karıştırılır ve inciklere sürülür.
2/ İncikler, soyulmuş ve ikiye kesilmiş soğanlar ile fırına girebilir kaba dizilir, üzerlerine sıcak suda eritilen bulyon ilave edilir.
3/ Alüminyum folyo kapatılarak, 180° ısıtılmış fırında 1 - 1 ½ saat pişirilir.
4/ Taze kekik ile servis edilir.

Hiç yorum yok: