Çikolata kaplarında limon & Yeşil limon mus

Home Art Haziran 2010



 




4 kişilik
Hazırlam süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 1 – 2 saat
  • 2 x 1/3 ölçü bardak/ 100 g toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 ölçü bardak / 150 ml süt
  • 2 limon / 60 ml limon suyu
  • 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu (lime)
  • 1 ½ çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı yeşil limon rendesi
  • 1 ½ ölçü bardak / 225 ml krema
  • Süslemek için limonlardan rende ve şeritler
1/ Şeker, nişasta, tuz karıştırılır.
2/ Başka bir kapta yumurta sarıları, süt ve limon suları karıştırılır. Şeker karışımına ilave edilir ve tümü karıştırılır.
3/ Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatılır, kaynadıktan sonra 2 dakika pişirilir. Limon rendeleri eklenir. Bir kaba alınır, üzerine streç film kapatılır. Buz dolabına konur.
4/ Krema çırpılır, soğumuş karışıma spatula ile karıştırılır.
5/ Çikolata kaplarına veya cam bardaklara kaşıkla veya krema sıkacağı ile konur. Limon rendeleri ve şeritleri ile süslenerek servis yapılır.

2 yorum:

aygunes dedi ki...

çiğ kremadan kastınız nedir? ben yaptım ama resimdeki gibi olmadı pınarın kutu içindeki kremalarını kullandım ondan mı? tşk

Mutlu Mutfak dedi ki...

Krema tikvesli veya sek marka kullaniyorum. Krema cirpmadan iyice sogutulmali, daha sert olmasi icin cirparken 1 kasik seker ilave edilebilir. Cikolata kaplarina slkmadan evvel mus yeterince soguk veya slkllacak kivamda degilse, dolapta bekletilebilir.