Çikolata ve kırmızı meyve kulesi

Boyner mecmua Sonbahar / Kış 2010













2 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Dolapta bekletme süresi: 15 + 30 dakika
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • Frambuaz, böğürtlen veya çilek
1/ Çikolatayı benmaride eritin.
2/ Alüminyum folyo kaplamış tepsiye, kaşık yardımı ile su bardağı ağzı büyüklüğünde 6 yuvarlak parça dökün.
3/ Çikolataları dolapta sertleşmeye bırakın.
4/ Krem şantiyi hazırlayın.
5/ En altta bir kat çikolata diski koyun, üzerine krema sıkacak torbası ile krem şanti sıkın ve bir kat böğürtlen dizin. Tekrar çikolata koyun, krem şanti sıkın ve bu sefer bir kat frambuaz dizin. En son çikolata diski konarak bitirin. Üzerine istenen motif çizilebilir; kalp, harf, vs. En az 30 dakika buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

Şefin önerisi: Çilek veya frambuaz sos ile servis etmeyi deneyin.

Hiç yorum yok: