Biberli somon & sebze tagliatelle













4 kişilik

  • 4 dilim takoz somon
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 2 limon suyu
  • Pişirme kağıdı
Sebze tagliatelle
  • 6 adet kabak
  • 6 adet havuç
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
1/ Somonların her iki tarafı bibere bulanır, kağıda yerleştirilir. Üzerlerine limon suyu gezdirilir, kağıt kapatılır ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
2/ Sebze tagliatelle için, kabak ve havuçları sebze soyma bıçağı ile şerit şerit soyulur. Buharda, diri kalacak yumuşaklıkta olana kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılır, somonlar ile servis edilir.

Hiç yorum yok: