Kestaneli truffle













  • 1/2 kg kestane
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 2 - 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı konyak
  • 5 paket / 400 g bitter çikolata
1/ Kestaneler haşlanır, kabukları soyulur. Kestane ve pudra şekeri robotta çekilerek ufalanır, üzerlerine krema ve konyak ilave edilir.
2/ Kestane karışımından elle ufak toplar yapılır. 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Bitter çikolataya batırılır. Üzerine beyaz çikolata ile sus yapılabilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

pudra sekerı yeterlı mıktardas degıl yaptım ama tatsız oldu kestanenın lezzetıne guvenmeyenler pudra sekerını fazla koymalı

Mutlu Mutfak dedi ki...

şeker arzuya göre çoğaltılabilinir