Bled'e özel bu kremalı leziz pastayı, Hotel Park Bled pasta şefleri, bir zamanlar genç bir pastacının Avusturya ve Almanya gezilerinden getirdiği tariflerden esinlenerek, "dünyanın en iyi kremalı pastası"nı yapmak üzere kolları sıvarlar. Bu minicik şehirde 50 senede 8 milyon dilim satıldığına bakılırsa başarılı olmuşlar. Sizi için tattım, beğendim ve tarifini buldum.
10 dilim için
- 1/2 kg milföy hamuru
- 300 ml süt
- 1/2 limon kabuğu
- 3 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta beyazı
- 450 ml soğuk krema
- 1 yemek kaşığı rum
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/ Milföy hamuru
30x40 cm dikdörtgen olacak şekilde açılır. Uzunlamasına ikiye kesilir. İlk parça çatalla
delinir ve pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine alınır. İkinci parçanın
üzerinde, tam kesmeden, 7.5 cm'lik kareler oluşturmak için bıçakla çizgiler
çizilir, çatalla delinir ve pişirme kağıdı konmuş tepsiye dizilir. Buzdolabında 30
dakika bekletilir.
2/ Pasta kreması
(krem patisier) için, süt ve limon kabuğu ocağa konur. Diğer yandan yumurta
sarıları ve 2 kaşık toz şeker çırpılır, beyazlayınca un ilave edilir,
karıştırılır.
3/ Kaynayan sütten
limon kabuğu çıkartılır, yumurtalı karışım ile birleştirilir. Orta ateşte,
koyulaşana kadar sürekli çırparak pişirilir. Bir kaba boşaltılır, bekletilir.
4/ Yumurta beyazı
sert köpük olacak şekilde çırpılır. Bunun için çırpmaya başladıktan bir süre
sonra kalan 2 kaşık şeker ilave edilir,
iyice sert köpük kıvamı olana kadar çırpılır.
5/ Kremadan 150 ml
çırpılarak sertleştirilir. Önceden hazırlanan pasta kremasına rum ve yumurta
köpüğü ilave edilir, nazikçe, söndürmeden karıştırılır. Çırpılmış krema ilave edilir, karıştırılır.
Streç film ile kapatılır, 30 dakika buzdolabında bekletilir.
6/ Tepsilere
hazırlanmış milföyler 220 derece ısıtılmış fırında, güzel bir renk alıp
kızarana kadar, 25 dakika civarı, pişirilir.
7/ Kalan 300 ml
soğuk krema, soğuk bir kaba konur, vanilya ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile
sert olana kadar çırpılır.
8/ İşaretli olmayan
milföy kesme tahtasına konur, pasta kreması üzerine yayılır. Pasta kremasının
üzerine çırpılmış krema yayılır. İşaretli milföy ile kapatılır, kalan pudra
şekeri serpilir. Yemeden önce karelere kesilir.
*"Recipes from a Slovenian Kitchen"
kitabından
3 yorum:
Bayıldım,özellikle kremaya..İlk fırsatta deneyeceğim..sevgiler..
Bir Garip Aşk 24. bölüm izle
Bir Garip Aşk Son bölüm izle
Big Brother online canli izle
Feridun Kunak Show son bolum izle
Evleneceksen GEl son bolum izle
Dirilis Ertugrul son bölüm izle
yeni bolum izle
Esra Erol'da izle
iyi fikir izle
Pastane izle
son bölüm izle
duadualar.blogspot.com
Yorum Gönder