Fava













6-10 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

500 g iç bakla
3 adet orta boy kuru soğan
1 ölçü bardak / 150 ml zeytinyağı
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
1-2 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
1 limon suyu
5 - 6 ölçü bardak / 750-900 ml su

1/ Soğanlar soyulur. 4'e bölünür. Bakla yıkanır. Dereotu ince kıyılır.
2/ Tüm malzeme birlikte tencereye konur.
3/ Orta ateşte, 50-60 dakika, baklalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
4/ Hazır olunca, mikserle ezilerek püre haline getirilir.
5/ Zeytinyağı ile yağlanmış silikon kalıba boşaltılır. Veya bir kaba alınır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
6/ Servis yapılacağı zaman, servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, kıyılmış dereotu serpilir.



1 yorum:

berat cakir dedi ki...

cok güzel paylaşım teşekkürler emeğine sağlık.
sesli chat