Beyaz Peynirli, Domatesli & Zeytinli Tart
6 – 8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
250 g un
125 g margarin
50 ml sıcak su
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
125 g margarin
50 ml sıcak su
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
1/ Un kabartma tozu ile elenir ve havuz yapılır.
2/ Ortaya kalan malzeme ilave edilir ve hamur yoğrulur.
3/ Alüminyum folyo ile sarılır, içi hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.
Tart içi:
400 - 500 g beyaz peynir
2 - 3 yumurta
Dereotu, maydanoz
Siyah zeytin
Çeri domates
1/ Beyaz peynir ezilir, yumurtalar, çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin, kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilir.
2/ Hazırlanan karışım kalıba yerleştirilmiş hamura konur. Artan hamur tekrar açılır, ince uzun şeritler halinde kesilir, tartın üzerine kafes şeklinde dizilir. Yumurta sarısı sürülür.
3/ 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
Tarifin yapılışını izlemek için tıklayın...
Jambonlu & Mantarlı Kiş
4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 + 15 dakika
Bekleme süresi: 60 dakika
Pişirme süresi: 15 + 30 dakika
Kiş hamuru:
- 250 g un
- 125 g tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı çok soğuk su
1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda
sıcaklığında yağ ve yumurta konarak yoğrulmaya başlanır. Su azar
azar ilave edilir ve hamur yapılır.
2/ Top haline getirilerek alüminyum folyoya sarılır ve 30
dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Hamur unlu tezgahta açılır ve yağlanmış altı çıkan büyük
tart kalıbına veya küçük tart kalıplarına merdane ile aktarılır.
4/ Kenarları elle bastırılarak kesilir.
5/ Hamurun dibi kabarmaması için çatalla delinir.
6/ 30 dakika buzdolabında bekletilir.
7/ Alüminyum folyo konur, folyonun kalkmaması için içine
ağırlık yapacak bir bakliyat konur. (fasulye gibi)
8/ 180 derece ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika pişirilir.
Kiş içi:
- 300 ml krema
- 3 yumurta
- 100 g rende taze kaşar peynir
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam rende muskad (küçük hindistan cevizi)
+
- 10 - 15 adet mantar
- 7 - 8 dilim dana jambon
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
1/ Mantarlar yıkanır ve dilimlenir.Jambonlar küp küp
kesilir.
2/ Tereyağıda sotelenir, tuz ve karabiber serpilir.
3/ Krema, yumurta, peynir, tuz, karabiber, muskad çırpılır.
4/ Pişirilmiş kiş hamuruna önce mantar/jambon karışımı
konur, üzerine hazırlanan kiş içi ilave edilir, 180 derece ısıtılmış fırında 25
– 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Chef’in önerisi: Kişi süslemek için, hamurdan yaprak
şeklinde parçalar kesilir, damar görünümü vermek için bıçakla çizgiler yapılır.
Yumurta sarısı sürülerek sıcak fırında 10 dakika pişirilir, servis yapmadan
önce kişin üzerine saplanır.
Beğendili & Gulaşlı Milföy Tart
4 kişilik
Toplam hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam pişirme süresi: 90 dakika
- 4 adet milföy hamuru
- Patlıcan beğendi
- Gulaş
Patlıcan Beğendi
- 2 adet bostan patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı un
- 250 ml süt
- 2 - 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 - 2 diş sarımsak
1/ Patlıcanlar közlenir, soyulur ve ezilir.
2/ Beşamel hazırlamak için, un ve tereyağı kavrulur, süt
ilave edilir, sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirilir. Rende peynir, ezilmiş
sarımsak, tuz, biber ilave edilir. Tümü közlenmiş patlıcan ile karıştırılır.
Gulaş
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 g kuşbaşı dana eti
- 500 ml sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
1/ Kuru soğan ufak doğranır. Et ve tereyağı ile arta ateşte
15 - 20 dakika kavrulur.
2/ Sıcak su, salçalar, tuz ve biber ilave edilir. 3- - 40
dakika, etler yumuşayana kadar, kapağı kapslı olarak, orta ateşte pişirilir.
Tartın yapılışı
1/ Milföy hamurları fırına giren kaplara konur, bastırılır,
kabarmamaları için içlerine alüminyum folyo yerleştitilir.
2/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
3/ Hamurların içerisinden folyolar çıkartılır. Beğendi ve
gulaş konur, servis yapmadan önce fırında ısıtılır.
Meksika Tartı
4 kişilik
Hazırlama süresi:15 dakika
Pişirme süresi: 20
dakika
- 1 kutu (400 g) kırmızı meksika fasulyesi
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 150 - 200 g taco cips
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 - 5 yemek kaşığı rende çedar peyniri
1/ Fasülye süzülür, yıkanır, domates püresi, su, pul biber,
tuz ile karıştırılır.
2/ Cipsler ezilir, erimiş tereyağı ile karıştırılır, altı
çıkan tart kalıbına bastırılarak yerleştirilir.
3/ Üzerine hazırlanan fasülye konur, rende çedar peyniri
serpilir.
4/ 200 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
5/ Arzuya göre guacamole ve ekşi krema ile servis edilir.
Yufka Kaplarıda Karides
4 kişilik
Hazırlama süresi:30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 1 - 2 adet taze yufka
- 500 g ufak boy karides
- 3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
1/ Yufkalar pişirilecek kalıbın şekline göre kesilir. İkişer
kat olması için su ile yapıştırılır. Kalıplara bastırılarak yerleştirilir.
İçlerine alüminyum folyo ve ağırlık konarak 180 derecce ısıtılmış fırında 5 -
10 dakika pişirilir.
2/ Karidesler 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda
1 dakika haşlanır, ayıklanır.
3/ Zeytinyağı, limon suyu, tuz, biber ve maydanoz ile
karıştırılır. Pişmış yufka kaplarında servis edilir. Çeri domates dilimleri ile
süslenebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder