Tam
Buğday Unlu Ekmek
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Bekleme
süresi: 2 saat
Pişirme
süresi: 1saat 15 dakika
- 1/2 kg tam buğday unu
- 10 g kuru maya
- 1 çay toz kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 ml su
1/
Un, tuz, şeker elenir, havuz yapılır.
2/
Ortaya maya konur, su ilave edilir.
3/
Yoğrularak hamur yapılır.
4/
Sıcak bir yerde 2 saat bekletilir.
5/
120 derece fırında 45 dakika, daha sonra 150 derecede 30 dakika pişir.
Fırında
Soyalı Tavuk Kanatları
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 40 dakika
- 10 - 12 adet tavuk kanadı
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml soya sos
- 6 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı bal
1/
Sos malzemesi karıştırılır, tavuk kanatları karışıma bulanır.
2/
Fırın kabına konur, 180 derece ısıtılmış fırında 30 - 40 dakika pişirilir.
Sodalı
Börek
6
- 8 kişilik
Hazirlama
süresi:
Pişirme
süresi:
- 4 yufka
- 150 ml sıvı yağ
- 1 şişe soda / 200 ml
- 300 g beyaz peynir
- Maydanoz
1/
Fırına girecek kap veya tepsi yağlanır.
2/
Kalan yağ soda ile karıştırılır.
3/
Birinci yufka buruşturularak yerleştirilir, sodalı karışımdan kaşıkla dökülür.
4/
İkinci yufka konur, tekrar sodalı karışım dökülür.
5/
Beyaz peynir ufalanır, kıyılmış maydanoz
ilave edilerek hazırlanan harç ortaya konur.
6/
Üçüncü yufka konur, sodalı karışım gezdirilir. Son yufka konduktan sonra kalan
sos varsa hepsi üzerine dökülür.
7/
Yumurta sarısı sürülür, börek istenilen büyüklükte parçalara kesilir, arzuya
göre çörek otu serpilir.
8/
180 derece fırında 35 - 40 dakika pişirilir.
Fırında
Soğan Halkaları
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 yumurta
- 6 kaşık krema
- 2 kaşık un
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 avuç mısır gevreği
- 6 kaşık ekmek içi
1/
Soğanlar soyulur, 1 cm kalınlığında kesilir, halkaları ayrılır.
2/
Yumurta, krema, un, tuz, biber ile hazırlanan karışıma batırılır.
3/
Mısır gevreği ve ekmek içi robotta çekilir, soğanlar bu karışıma bulanır.
4/
Tepsi veya fırın kabı yağlanır, fırında kızdırılır, soğan halkaları dizilir,
180 derece ısıtılmış fırında 15 - 17 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder