8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 1 tart hamuru
- Vanilyalı krema
- 6 -8 incir
- Taze badem veya tuzsuz badem
- Kayısı reçeli
Tart hamuru
- 2 ½ ölçü / 250 g un
- 125 g tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı çok soğuk su
2/ Top haline getirilerek streç filme sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Hamur unlu tezgahta açılır ve yağlanmış altı çıkan büyük tart kalıbına veya ufak tart kalıplarına merdane ile aktarılır.
4/ Kenarları elle bastırılarak kesilir.
5/ Hamurun dibi kabarmaması için çatalla delinir.
6/ 30 dakika buzdolabında bekletilir.
7/ Alüminyum folyo veya pişirme kağıdı konur, folyonun kalkmaması için tartın içine ağırlık yapacak bir bakliyat konur. (fasulye gibi)
8/180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
Vanilyalı krema
- 500 ml süt
- 5 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 3/4 ölçü bardak / 125 g toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır.
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek hafif çırpılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.
Sunum
Krema tartlara konur, üzerine dilimlenmiş incirler ve soyulmuş tuzsuz bademler dizilir. Kayısı reçeli sürülür.
Tuzsuz bademler sıcak suda bekletilerek soyulabilir.
1 yorum:
süper gözüküyo!!
hemen deniycem akşama :)
http://bgcloset.blogspot.com/
Yorum Gönder