4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
- 175 g tam buğday unu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam muskat rendesi
- 2 yumurta beyazı
- 75 g esmer toz şeker
- 1 - 2 adet rendelenmiş elma (kırmızı veya yeşil)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 portakal rendesi
2/ Yumurta beyazı hafif çırpılır, şeker, elma ve portakal rendesi ilave edilir, birlikte çırpılır, unlu karışım ile birleştirilir.
3/ Yağlanmış ufak kek kalıplarında veya tek bir kalıba boşaltılır, 175 derece ısıtılmış fırında 30 - 40 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder