Taco da Chili Con Carne (Kıymalı Kırmızı Fasülye)
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 500 g kırmızı fasulye (chili beans) konserve
- 200 g kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 100 g tereyağı
- 100 g salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
2/ Tereyağı eritilir, soğan ve kıyma kavrulur. Tuz, kimyon
ve pul biber ilave edilir, 5 dakika daha pişirilir.
3/ Fasülyeler yıkanır, süzülür. Salça ve fasülyeler
kavrulmuş kıymaya ilave edilir, 10 - 15 dakika orta ateşte birlikte
pişirilir.
4/ Fırında ısıtılmış tacolar, guacamole ve ekşi krema ile
servis edilir.
Somon Fümeli Rulo Sandvic
Hazırlama süresi: 10 dakika
- 4 dilim tost ekmeği
- 100 g somon füme
- Yarım demet dereotu
- 3 - 4 yemek kaşığı krem peynir (beyaz veya labne)
- Karabiber
2/ Krem peynir sürülür, ince kıyılmış dereotu ve karabiber serpilir. Somon füme dilimleri dizilir. Ekmekler sıkıca rulo yapılır. Streç filme sarılır, bir saat buzdolabında bekletilir.
3/ Verev kesilerek servis yapılır.
Kolay Sezar Soslu Tavuklu Dürüm
2 adet için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 2 adet ufak lavaş ekmek
- 1 – 2 adet tavuk göğüs
- Kıvırcık veya göbek salata
- 5 – 6 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Biber
1/ Tavuklar tuzlanır, biberlenir az yağlı tavada ızgara
yapılır. Veya 180 derece ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirilir.
2/ Lavaş ekmekler fırında ısıtılır.
3/ İnce doğranmış salata, şerit kesilmiş veya didiklenmiş
tavuk parçaları, ikiye kesilmiş çeri domatesler lavaş ekmeğin ortasına yerleştirilir,
sezar sos gezdirilir, dürüm yapılır.
Kolay Sezar sos:
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet ançüez
- 2 – 3 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
Tüm malzeme robotta karıştırılır.
Ispanaklı Quesedilla
2 adet için
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 4 adet tortilla ekmeği
- 1 demet ıspanak
- 4-5 adet taze soğan
- 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
2/ Taze soğanlar yıkanır, ince doğranır.
3/ Tereyağında soğan ve ıspanak birlikte sotelenir, tuz, biber ilave edilir.
4/ Ispanak sote tortilla ekmeğine sürülür, rende peynir serpilir, bir tortilla üzerine kapatılır.
5/ Yapışmaz tavaya az yağ konur, quesedilla yerleştirilir, 3 - 4 dakika kızartılır, ters çevrilir, alt tarafıda kızarınca tavadan alınır, üçgen dilimlenerek ekşi krema ile servis edilir.
Sour cream (ekşi krema):
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı krema
0 yorum:
Yorum Gönder