Kek:
- 250 g tereyağ veya margarin
- 250 g toz şeker
- 100 ml süt
- 400 g un
- 6 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Kornet külah
2/ Süt de ilave edildikten sonra kalan malzeme karıştırılır ve muffin kalıplarında önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 30 dakika pişirilir.
Üst şeker kaplaması:
- 200 g pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 limon suyu
- Yumurta beyazı veya su
- İstenilen renklerde gıda boyası
2/ İstenilen kıvam elde edilecek şekilde yumurta beyazı veya su ilave edilir, istenilen renkler verilir.
Bitiş:
Kekler dondurma külahlarına oturacak şekilde kesilir, üzerlerine istenilen renklerde şeker sürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder