Hazırlama süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika
- 1 kg patates
- 1 orta boy soğan
- 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arzu edilirse 1 tutam çeşitli taze otlar
1/ Patatesler kabuklu olarak haşlanır, soğumaya bırakılır.
2/ Tamamen soğuduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
3/ Soğanlar ince yarım ay şeklinde doğranır.
4/ Tereyağı eritilir, soğanlar şeffeflaşana kadar pişirilir.
5/ Rendelenmiş patateslere tuz ve biber karıştırılır, soğanlara ilave edilir. Çevirerek 3 - 5 dakika kızartılır, daha sonra omlete benzeyecek şekilde bastırılarak, altı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Arzuya göre tek tarafı kızarmış veya çevirerek iki tarafı kızarmış olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder