İki kere fırınlanmış patatesler













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 - 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
  • 4 orta boy patates
  • 50 g (1/4 paket) labne veya beyaz krem peynir
  • 1-2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı veya taze soğan (yeşil bölümü)
  • 1 tatı kaşığı kıyılmış dereotu, fesleğen veya maydanoz
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • Arzu edilirse 3-4 yemek kaşığı süt 

1/ Patatesler yıkanır, çatalla bir kaç yerinden delikler açılır.
2/ 200-220 derece ısıtılmış fırında 40-60 dakika, yumuşayana kadar pişirilir.
3/ Soğuyunca, uzunlamasına ikiye kedilir. İçi kaşıkla, kabuklar ince bir kabuk gibi kalacak şekilde, delmeden çıkartılır.
4/ Patatesin içi ezilir, krem peynir, tuz, biber, soğan ve taze otlar ilave edilir. Mikserde çırpılır. Daha yumuşak bir katışım elde etmek içi süt ilave edilebilir.
5/ Elde edilen karışım patates kabuklarına krema sıkacağı ile sıkılır veya kaşıkla doldurulur. Üzerlerine pul biver veya top kırmızı biber serpilir, gevşek olacak şekilde alüminyum folyo ile kapatılır, 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Alüminyum folyo kaldırılır 5 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum: